home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2023. Február 02.
17:30
Szabadka — A megszentelt élet napja
Ünnepség
Szabadka — A megszentelt élet napja

Február 2-án, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén tartja a katolikus egyház a megszentelt élet napját. Ezen a napon az egyház kifejezi megbecsülését azok iránt, akik Krisztus szorosabb követését választották, és szerzetesként tesznek tanúságot az evangélium mellett.

1997-ben, Szent II. János Pál pápa kezdeményezésére ünnepelte először a világegyház a megszentelt élet napját. A szentatya akkori üzenetében három gondolatot fogalmazott meg az emléknap céljával kapcsolatban. A hívek elsősorban hálát adnak ilyenkor a megszentelt élet ajándékáért, de az ünnep célja az is, hogy a katolikusok jobban megismerjék és megbecsüljék a szerzetesi életformát.

Ebből az alkalomból, a szabadkai Ferences templomban, 2023. február 2-án, 17:30 órai kezdettel szentmisét mutat be, msgr. Fazekas Ferenc, egyházmegyei kormányzó.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..