home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2023. Június 22.
--:--
Palics — 20. Világzenei fesztivál
Fesztivál
Palics — 20. Világzenei fesztivál

2023. 06. 22 – 25.

Az Etnofest egy példátlan zenei eseménye városunknak. Immár húsz éve a legsokoldalúbb, s legminőségesebb zenei programot nyújtjuk közönségünknek. A kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetünk a zenei professzionalizmusra. Ezzel a hozzáállással is arról az őszinte szándékunkról szeretnénk tanúbizonyságot tenni, miszerint a szervezői csapat igyekszik kizárólag a kultúrával foglalkozni, kompromisszumok és megalázkodás nélkül, függetlenül az éppen aktuális társadalmi vagy politikai tendenciáktól.

Az Etnofest ugyanakkor egy különleges státusszal rendelkező zenei rendezvény Szerbia területén, ami a world music irányzatot illeti, - s amit magyarul világzeneként hívunk igen találóan - hisz erre a néhány napra hozzánk költözik, s nekünk muzsikál a világ.     

Idén a fesztivál egy helyszínen zajlik majd Palicson – a Vigadóban! A nyitónapon, azaz június 22-én, csütörtökön 20 órakor Molnár Edvárd és Nikola Lučić fotókiállítással nyitjuk a fesztivál kapukat. Estéről estére élvezhetjük majd 10 ország, azaz Magyarország, Horvátország, Görögország, Fehéroroszország és Oroszország, Marokkó, Macedónia, Olaszország, Bosznia és Hercegovína, Ausztria és persze Szerbia zenéjének ismerős és ismeretlen dallamait és ritmusát. A zárónapon (június 25-én, vasárnap) kötetlen hangulatú zenei piknikre invitáljuk önöket, mely saját- és vendégművészeink is részt vesznek, de maga a záróesemény a Vigadóban történik: a híres és egyésdi szarajevói szevdáh-dzsessz  énekes/zenész lesz az utolsó idei vendégművészünk – Damir Imamović! 

Az idei fesztivál különlegessége a kortárs európai utazó világzenészek részvétele a rendezvényen, akiket a Wemsical Egyesület belga, francia, magyarországi és olasz partnerszervezetekkel együttműködve, a “Tremolo_forte” projekt keretein belül valósít meg. Ez a projektum a Kreatív Európa program támogatásának köszönhetően jöhetett létre.

A fesztivál az előző évekhez hasonlóan idén is ingyenesen látogatható, azonban reméljük, hogy az ajánlott (300-500 dináros) önkéntes adománnyal támogatják majd a koncertesteket.  A Fesztivál támogatói a szerb Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium, Szabadka Város, Park Palić és Palics-Ludas közvállalatok, az Osztrák Kulturális Fórum (Belgrád), az Inspira csoport, az Audio Solutions, a szabadkai Kortárs Galéria, a Baraka darabukák, a zentai Zentrópia kávézó és a Radio Beograd 2.

Az Etnofest-et a „Tremolo_forte” projektumon keresztül támogatásban részesíti a Kreatív Európa program és a  szerb Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium is.

További információ, elérhetőség:
www.facebook.com/etnofestetnofest
www.etnofest.org
0600 300 620
info@etnofest.org
Udruženje Etnofest, Horgoški put b.b, 24413 Palić

A fesztivál programját, s rövid leírást a fellépő művészekről a szöveg folytatásában találhatnak.

20. Etnofest, világzenei fesztivál

2023.06.22. csütörtök
Vigadó, Palics
19.30 – Fotókiállítás: Molnár Edvárd és Nikola Lučić – 20 éves az Etnofest!
20.30 – ZAR (Oroszország)
21.30 – Todorrica (Szabadka - Szerbia)

***

2023.06.23. péntek
Vigadó, Palics
20.30 – Tangram (Olaszország)
21.30 – Perija (Macedónia)
22.30 – Tariqa (Marokkó, Magyarország)

***

2023.06.24. szombat
Vigadó, Palics
20.30 – Trio Novák / Schuberth / Dinovski (Ausztria, Czehország, Macedónia)
21.30 – Gaia Mobilij (Olaszország)
23.00 – Killo Killo Banda (Szerbia)

***

2023.06.25. vasárnap
Vigadó, Palics
 

20.30 h – Sofia Labropoulou (Görögország, Ausztria)
21.30 h – Damir Imamović (Bosznia és Hercegovína)
23.00h – fesztiválzáró

Az előadókról rövid leírást a következő oldalon találhatnak. Amennyiben további információra, fényképre lenne szükségük a fellépőkről, azt kérjük bátran töltsék le Facebook oldalunkról, melyet folyamatosan frissítünk.  www.facebook.com/etnofestetnofest

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..