home 2024. július 20., Illés napja
Online előfizetés
Csütörtök, 2013. Június 13.
--:--
Nyelv, állam, jog
Tanácskozás
Nyelv, állam, jog

A Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság és a Magyar Nemzeti Tanács 2013-ban is megszervezi hagyományos jogi, nyelvhasználati tanácskozását Nyelv, állam, jog címmel. A magyar nyelvű jogi-tudományos tanácskozásra június 13-án és 14-én kerül sor Palicson.

A részvevők tudományos előadásokat hallhatnak hazai és külföldi professzoroktól, illetve kutatóktól, és ezáltal gyarapíthatják jogterminológiai és szakmai ismereteiket. A tanácskozáson ismertetett nemzetközi, európai és szerbiai nyelvhasználati szabályozással foglalkozó esettanulmányok új információkkal szolgálnak a tudományban és a gyakorlatban tevékenykedő jogászok számára is.

A tanácskozás programjából kimaradnak az előző években megszokott szakterminológiai gyakorlatok, a tervek szerint ugyanis ősszel külön tanácskozást szentelnek a fordítási problémák, szaknyelvi kihívások témakörének.

A mostani tanácskozásra elsősorban jogászokat várnak, de részt vehet rajta minden érdeklődő, akinek az igazságszolgáltatásban, közigazgatásban és rokonterületeken folytatott munkája során hasznosak lehetnek a hivatalos nyelvhasználat terén szerzett új ismeretek.

A tanácskozás teljes egészében magyar nyelven folyik, a részvételi díj személyenként 6500 dinár, ami nem tartalmazza a szállás és az ebéd költségeit.

(A részvételi díjat a Magyar Nemzeti Tanács folyószámlájára kérik befizetni: 310-152516-20NLB Bank, a befizetés rendeltetése: részvételi díj a 2013-as tanácskozáson, jogosult: Magyar Nemzeti Tanács, Szabadka)

Az MNT honlapjáról (www.mnt.org.rs) letöltött jelentkezési lappal és a befizetési utalvány fénymásolatával postán (Magyar Nemzeti Tanács, Age Mamužića 11/II, 24000 Szabadka), faxon (024/524-534) vagy elektronikus úton (office@mnt.org.rs) lehet jelentkezni június 7-éig.

További információ az MNT Közigazgatási Hivatalában Beretka Katinkánál a 024/524-534-es telefonszámon vagy a beretka@mnt.org.rs e-mail címen kapható.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..