home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Szombat, 2023. November 25.
19:00
Magyarkanizsa — Világhírű előadók Magyarkanizsán
Koncert
Magyarkanizsa — Világhírű előadók Magyarkanizsán

Helyszín: Regionális Kreatív Műhely, próbaterem

Szervezők: a Regionális Kreatív Műhely szervezésében és a Magyar Művészeti Akadémia Szegedi Regionális munkacsoportja, a szegedi Bartók Béla Művészeti Kar, a szegedi Bartók Béla Művészeti Kart Támogató Alapítvány segítségével

Világhírű előadók Magyarkanizsán

Dobozy Borbála csembalóestje

Dobozy Borbála művészi tevékenysége középpontjában Johann Sebastian Bach életműve áll: szinte minden, csembalóra írt kompozícióját eljátszotta, beleértve összes zenekari és kamaraművét is.

Átgondolt interpretációja az idővel való bánásmódján, az egyes variációk tempóin és részletesen kimunkált artikulációján alapul, ami a műveknek még több lendületet ad. A legmagasabb előadói színvonalat képviseli, és egyúttal példa is lehet arra, hogyan kell Bach zenéjét játszani.

Emellett előszeretettel tűzi műsorára alig ismert vagy teljesen elfelejtett mesterek zenéjét (G. Th. Muffat, J. A. Benda, Chr. Schaffrath).

Repertoárja szinte az egész csembalóirodalmat felöleli, beleértve a 20. századi és a kortárs zenét is. A Magyar Bach Társaság alapító tagja.

1993-ban az ő irányítása alatt jött létre a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Tagozatán a csembaló főtanszak. 2011-ben Liszt Ferenc-díjas, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

A magyarkanizsai koncerten ismert Bach-műveket hallhat a közönség.

Az est a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával jött létre.

A belépés díjtalan, a helyfoglalás ajánlott: 024/4879-200

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..