home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Szombat, 2016. Április 09.
19:00
Magyarkanizsa — Tóth Péter és Hajvert Ákos estje
Irodalmi est
Magyarkanizsa — Tóth Péter és Hajvert Ákos estje

a Cnesa OMI szervezésében, az önkormányzat támogatásával
 
A MAGYAR KÖLTÉSZET NAPJA TISZTELETÉRE
 
NEM MONDHATOM EL – ISMERŐS VERSEK
Tóth Péter és Hajvert Ákos estje
 
Mit üzenhet ma két versmondó a hallgatóságának, amikor úgy dönt, hogy többnyire klasszikus költők ismert szövegeiből készít összeállítást? Talán azt, hogy a nyolcvan, száz éve megélt és megírt szövegek még ma is aktuálisak? Vagy arról szeretne beszélni, hogy a „full HD”, a „flashmob” és a „3D” korszakában is érdemes lehet beülni egy órácska verstolmácsolásra?

Tóth Péter kunszentmiklósi testnevelő tanár és Hajvert Ákos, a kishegyesi iskola igazgatója a színpadon ismerkedtek össze.
 
Közös irodalmi összeállításuk afféle „kívánságkosár” óhajtott lenni. Az volt a céljuk, hogy a magyar költészet gyöngyszemeiből válogatnak össze egy verses estre valót, amelyen Ady Endre, József Attila, Radnóti Miklós, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, Nemes Nagy Ágnes, Karinthy Frigyes, Arany János, Petőfi Sándor, Faludy György, Kányádi Sándor és Domonkos István szövegeit szólaltatják meg.
 
Elsősorban tehát a klasszikus költőink ismert alkotásaihoz nyúltak hozzá, a verseket pedig flashmob vetítésekkel erősítették.
 
A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..