home 2024. május 27., Hella napja
Online előfizetés
Szerda, 2023. Október 25.
17:00
Magyarkanizsa — Könyvbemutató — Silling István: Kupuszinai népviselet 
Könyvbemutató
Magyarkanizsa — Könyvbemutató — Silling István: Kupuszinai népviselet 

József Attila Könyvtár, Koncz István-terem
a József Attila Könyvtár szervezésében
 

Könyvbemutató
Silling István: Kupuszinai népviselet 

A szerzővel Resócki Vázsonyi Csilla beszélget.
Silling István, a nyugat-bácskai nyelvjárások és népélet szakavatott kutatója legújabb kötetében szülőfaluja, Kupuszina máig megőrzött hagyományos viseletét mutatja be.

A szerző témára vonatkozó, több mint négy évtizedes gyűjtéseinek eredményét viseletszótár formájában adta ezúttal közre. Eme impozáns kötet a paraszti öltözetek iránt érdeklődők, valamint a hagyományőrző tánccsoportok, kórusok és viseletkészítők számára is hasznos lehet, lévén, hogy a gazdag képanyaggal rendelkező könyvben a kupuszinai női és férfi viselet elemei ábécérendben megtalálhatóak.

Silling István Kupuszinai népviselet című képes viseletszótára kiváló kalauz a nyugat-bácskai falu ma is élő viseleti tradíciójának hiteles bemutatásához.
A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..