home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Szombat, 2023. Május 06.
19:00
Magyarkanizsa — Két brácsa és egy fagott
Koncert
Magyarkanizsa — Két brácsa és egy fagott

Helyszín: a Regionális Kreatív Műhely próbaterme

a Regionális Kreatív Műhely szervezésében

KÉT BRÁCSA ÉS EGY FAGOTT MAGYARKANIZSÁN ‒ koncert

A XX. századi zenék egyik jellegzetessége, hogy szinte mindegyik hangszer szólóhangszerré nőtte ki magát. A korábban szinte csak kíséretre használt brácsából is így lett mára szólóhangszer is. Nekünk, magyaroknak ugyan Bartók brácsaversenye a legismertebb, de itt, Délvidéken Mezei Szilárd brácsajátéka tette a hangszert ismertebbé. A legéneklőbb hangszernek a csellót tartják a zenei ítészek, a brácsa viszont sajátosan vallomásos lelkületű, lírai hangvételű hangszerként ismert. A fagott mint szólisztikus hangszer is újdonság vidékünkön.

Ezúttal két olyan brácsázó muzsikus és zeneszerző, valamint egy fagottos, énekes fog együtt játszani, rögtönzéssel együtt alkotni, akik a zene különféle stílusaiban is otthon mozognak. Egyedülálló, a hangszer jellegéből fakadóan – vallomásos – estre van tehát kilátás. Mezei Szilárdot és Jávorka Ádámot együtt legutóbb a Szertartászene királyunk, a Nap tiszteletére c. Szabados Görgy szerezte oratorikus mű nagyzenekarában láthatta, hallhatta a magyarkanizsai közönség 2005-ben.

Mezei Szilárd – brácsa, nagybőgő

Jávorka Ádám – brácsa (H)

Vendég: Nemanja Mihailović – fagott

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..