home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Péntek, 2020. Március 27.
19:00
Magyarkanizsa — Francia filmek karavánja
Film
Magyarkanizsa — Francia filmek karavánja

Helyszín: Művészetek Háza, nagyterem

Szervező: a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény és a Szerbiai Francia Filmintézet

 

Fatima (Fatima) ‒ francia film, 1 óra 19 perc, 2015

Fatima a két lányával, Suaddal és Nesrinnel él együtt. Suad a lázadó tizenöt éves, Nesrin pedig az éppen orvosi karra beiratkozott tizennyolc éves.

Fatima nehezen birkózik meg a francia nyelvvel, és ez frusztrációt okoz számára a mindennapi életében és a lányaival való kapcsolatában. A lányai a legnagyobb büszkeségei, viszont a legnagyobb aggodalmai is. A lehető legjobb jövőt szeretné nekik biztosítani, ezért takarítóként dolgozik részmunkaidőben. Egyik nap azonban baleset történik, Fatima leesik a lépcsőről, ami mindenben megakadályozza, a munkában is. Fatima ekkor arabul leírja lányainak mindazokat a gondolatokat, amiket francia nyelven nem tudott nekik sohasem elmondani.

A filmet eredeti nyelven, szerb nyelvű felirattal vetítjük.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..