home 2024. május 06., Ivett napja
Online előfizetés
Szombat, 2024. Április 13.
18:00
Magyarkanizsa — Euritmia
Előadás
Magyarkanizsa — Euritmia

Helyszín: Művészetek Háza, kisszínpad

Szervező: Regionális Kreatív Műhely 

Euritmia

A költészet, a zene- és a mozgásművészet összefonódásának ad teret ez a rendhagyó előadás, amely magyar és szerb versekre épülve, vajdasági és magyarországi alkotók együttműködéséből született.

Ünnepeljük együtt a költészet napját hangzásban és mozgásban egyaránt megszólaló verssel és zenével!

Három vajdasági magyar művész – Berec Katinka, Szerda Árpád és Mészáros Gábor – csatlakozik a Magyarországról érkező Szalay Zitához és Tóth Katalinhoz, akik egy kevéssé ismert mozgásművészet, az euritmia eszközeivel mutatják be, hogyan tudnak a költői képek, hangzások és a zenei dallamok mozgásban láthatóvá válni a színpadon.

A Magyarkanizsára hazajövő Tóth Katalin több alkalommal tartott euritmia foglalkozást a Regionális Kreatív Műhely és a Streamlet Art Association szervezésében – most színpadi előadás formájában mutatja be a két euritmista ezt a mozgásformát.

Az előadásban Mészáros Gábor, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház színművésze tolmácsolja többek között Koncz István, Jovan Jovanović Zmaj, Nemes Nagy Ágnes verseit. Kiváló zenészeink, Berec Katinka hegedű- és Szerda Árpád zongorajátéka pedig Bartók Béla, Franz Schubert, Samuel Barber zenedarabjait szólaltatja meg.

Az előadást követően az alkotókkal való beszélgetés során tudhatnak meg többet az euritmiáról, a „látható ének és látható beszéd” művészetéről.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..