home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szombat, 2022. Április 09.
10:00
Kishegyes — Húsvéti tojások kiállítása
Kishegyes — Húsvéti tojások kiállítása

A Nők Kishegyesi Fórumának Kreatív Kézművesköre húsvétitojás-bemutatót és -kiállítást szervez 2022. április 9-én a kishegyesi Tűzoltó Otthonban.
A rendezvényen részt vesz a topolyai Nagyapáti Kukac Péter Magyar Hagyományőrző és Néprajzkutató Társulat kézimunkacsoportja, a topolyai Nefelejcs kézimunkacsoport, a verbászi Szirmai Károly Művelődési Egyesület Aranykalász kézimunkacsoportja, a bácsfeketehegyi Hestia Nők Egyesülete, a kishegyesi Petőfi Sándor ME Dália kézimunkacsoportja és a Nők Kishegyesi Fóruma Kreatív Kézműveskörének tagjai.

A résztvevőknek a kiállítandó munkákat legkésőbb 9.50-ig kell felrakniuk a helyszínen.

A rendezvényt 10 órakor dr. Szőke Anna néprajzkutató, a Kishegyes Értéktár Egyesület elnöke nyitja meg.

11 órakor dr. Tóth-Glemba Klára kisebbségkutató tojásdíszítő műhelymunkát tart a tojások drótos technikájáról, valamint szakmai ismertetőt ad a patkolt és a csipkézett tojások technikájáról.

Ha a résztvevők közül valaki szívesen megosztaná a jelenlévőkkel a saját tojásdíszítési technikáját, erre is lehetőséget adnak a szervezők.

A kiállítás 10 és 13 óra között tekinthető meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..