home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Szombat, 2022. Március 19.
16:00
Horgos — Szabadságharc – színházi előadás
Előadás
Horgos — Szabadságharc – színházi előadás

Helyszín: Művelődési Ház

Szereplők: Arany János és mindenki más: Kálló Béla szabadkai Jászai Mari-díjas színűvész, rendező, Petőfi Sándor: Tóth Péter Lóránt versvándor (Pro Cultura Hungarica-díjas)

Írta: Brestyánszki Boros Rozália, a szabadkai Népszínház dramaturgja

Arany János és Petőfi Sándor barátságán, kapcsolatán lelhet bepillantást a néző az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeibe. Aranyhoz és Petőfihez álltalában a verseiken keresztül nyúlnak, az előadás készítői azonban nem ezt az utat választották.
A drámaírónő több ezer oldalt olvasott el a levelezésekből, korabeli  visszaemlékezésekből, jegyzőkönyvekből. Ezekből állította össze a dialógusokat, jeleneteket. Vagyis ami a színpadon megelevenedik, az nem fikció, hanem igaz történet. A múlt írta, mégis mintha a jelenben játszódna. Eddig mintegy nyolcvan Kárpát-medencei településen mutatkozott be az előadás.

A belépés díjtalan.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..