home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Szombat, 2013. Augusztus 10.
--:--
Felhívás — XXV. Szép Szó Tábor
Találkozó
Felhívás — XXV. Szép Szó Tábor

A Magyar Nemzeti Tanács a Szép Szó Műhelyt kiemelt jelentőségű vajdasági magyar gyermek- és ifjúsági rendezvényként határozta meg. A Szép Szó a költészet és a próza továbbítását művelő, a pódiumművészetek iránt nyitott vajdasági fiatalok egyetlen közös műhelye. Délelőtt beszédtechnikai foglalkozások folynak Vicsek Annamária logopédus-fejlesztő pedagógus vezetésével, délután egyéni versfelkészítés lesz Barta Júlia nyugalmazott óvónővel, Magyar Életfa díjas felkészítő tanárral, Szatmári Melitta tanítóval, Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondóval, Farkas Hajnalka Ratkó-díjas versmondóval és Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral.
A táborban három csoportban folyik a munka. A csoportvezetők hazai és anyaországi előadók lesznek. A legfiatalabbakkal Bagaméry Orsolya színész-drámatanár, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa és Hajvert Lódi Andrea drámapedagógus, a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet munkatársa, a középső csoporttal Raffai Ágnes színművész, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség munkatársa, a haladók csoportjával pedig Vukosavljev Iván színművész, a Zentai Magyar Kamaraszínház igazgatója foglalkozik majd.
A táborvezető Hajvert Ákos.
A Vajdaság minden részéről várjuk a 9 és 25 év közötti fiatalok jelentkezését! A résztvevők hozzanak magukkal verseket, így a műhelyben felkészülhetnek az őszi versenyekre!
Részvételi díj 65 euró dinárellenértéke. Lehetőség van részletfizetésre is. Az első részlet 4000 dinár. Kérjük, a következő folyószámlára fizessék be: 160-928335-38 (Banca Intesa)! A fennmaradt összeget a tábor nyitónapján készpénzben fizethetik be. Táborba érkezés: augusztus 10-én, a délutáni órákban.
A jelentkezési határidő július 31. Jelentkezni és érdeklődni lehet Barta Júliánál (024/738-003, 24323 Bácsfeketehegy, Lenin u. 29.), illetve Hajvert Ákosnál (069/305-0966, hajverta@gmail.com; vmve.versmondo@gmail.com).
Főtámogató: Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.
Támogatók: Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság, Tartományi Kulturális Titkárság, Gebi Kft.
Együttműködő partnerek: Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, Vajdasági Magyar Művelődési Intézet.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..