home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Vasárnap, 2022. Szeptember 11.
11:00
Borsi Rákóczi fesztivál
Fesztivál
Borsi Rákóczi fesztivál

A magyar határtól és Sátoraljaújhelytől alig 5 kilométernyire lévő szlovákiai Borsiban, II. Rákóczi Ferenc születési helyén, a magyar kormány által felújított Rákóczi-kastélyban rendezzük szeptember 11-én a Rákóczi fesztivált.

Az eseményen számos kulturális program idézi meg a fejedelem emlékét. Felvonul a sárospataki lovasbandérium a Virtus Dudazenekarral és gólyalábasokkal, lesz lovasbemutató, meseszínház, gólyalábas színház. A  Zurgó együttes koncertjén közreműködik a Válaszút táncegyüttes, hangversenyt ad Csörsz Rumen István és zenekara. Az érdeklődők divatbemutató láthatnak Rákóczi korabeli ruhákból, meghallgathatják a Mediterrán Duó fellépését és megnézhetik a Fitos Dezső társulat néptáncműsorát. Fábry Sándor stand up-műsorral készül. Lesz tokaji bormustra és borkóstoló a borospincében, főzőverseny Rákóczi korabeli ételek jegyében, a fesztivál alatt pedig bemutatkoznak a tokaji pincészetek, valamint kézműves foglalkozásokkal várjuk a vendégeket.

A rendezvény délelőtt 11-től este 19 óráig tart, a részvétel ingyenes.


Nyitókép: Borsi Rákóczi-várkastély Facebook-oldala

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..