home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Péntek, 2020. Június 05.
18:00
Bakos-Brasnyó-Jovančić koncert —  Nyárváró
Koncert
Bakos-Brasnyó-Jovančić koncert — Nyárváró

Helyszín: Balkán Terasz (a magyarkanizsai strand)

Három nagy múltú zenész rendkívüli találkozására kerül sor most pénteken, június ötödikén Magyarkanizsán.

 

 

Bakos ÁrpádBrasnyó AntalMiroslav Jovančić – három emblematikus név a hagyományainkra építkező kortárs zenében. Találkozásukból bármilyen, kiszámíthatatlan tündércsalogató, csillagokat lehívó ünnep is kialakulhat, amely a balkáni és magyar népzenéből, kortárs komolyzenei megoldásokból és improvizációból építkezik. A dalok, még ha ismerősek is lesznek, máshogy fognak hozzánk szólni aznap.

A három művész először játszik így együtt a közönségnek.

 A formációról Bakos Árpád így vall „mindig fontosnak tartottuk az új utak és lehetőségek keresését a zenében. Külön pályáinkon is folyton igyekszünk megtalálni azokat a zenei megoldásokat és formákat, amelyekben a hagyományos előadásmód mellett jelen van a mai improvizatív hangzásvilág is. Szeretnénk, ha ez a zene nem csak reproduktív zene lenne, hanem élő és elevenen izzó erővel újjászülető muzsika.“

 A zenéhez az ideális helyszínt a magyarkanizsai Strand szolgálja. Mondatni, hogy az est negyedik színre lépő művésze maga a Természet lesz.

 

 

Fellépnek:

Bakos Árpád – koboz, ének, hosszifurugla (Bakos Árpád Youtube csatornája)

Brasnyó Antal – brácsa, citera (Brasnyó Antalról: Videó 1Videó 2)

Miroslav Jovančić – hegedű (Bakos-Jovančić-Franczia: Bújdosódal @ Etnofest 2016)

A belépés természetesen díjtalan és rossz idő esetén is megvalósul a Balkán Terasz fedett részében.

 


A program a Modern Folking projekt részeként, az Interreg-IPA CBC Hungary-Serbia Programme (Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program) résztámogatásának köszönhetően valósul meg.

A projekt lebonyolítói a Katolikus Ifjúsági Alapítvány, a Dombos Egyesület és a Wemsical Serbia Ifjúsági és Kulturális Egyesület.

Projektazonosító: HUSRB/1602/32/0230/


Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

 

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben (a) Wemsical Serbia Ijfúsági és Kulturális Egyesület vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..