home 2024. május 22., Júlia napja
Online előfizetés
Szombat, 2016. December 03.
10:00
Bácsfeketehegy — Pódiumestek, szerkesztett és ünnepi műsorok II. szemléje
Tanácskozás
Bácsfeketehegy — Pódiumestek, szerkesztett és ünnepi műsorok II. szemléje

A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet és a Vajdasági Magyar Drámapedagógiai Társaság akkreditált szakmai összejövetelt szervez 2016. december 3-án, szombaton Bácsfeketehegyen. A rendezvényre versmondó és irodalmi szakkörök, színjátszó csoportok, iskolai osztályok jelentkezését várják, melyek irodalmi összeállításaikat, szerkesztett műsoraikat szívesen megmutatnák.

Jelentkezhetnek azok a pedagógusok, csoportvezetők is, akik produkciót ezúttal nem tudnak hozni, de szívesen megtekintenék a bemutatandó előadásokat, és részt vennének egy, a témával kapcsolatos tréningen. A pedagógusok államilag elismert pontot is kapnak a részvételért.
 
A szakmai összejövetel tervezett programja:
10.00—12.30: Pódiumestek, szerkesztett és ünnepi műsorok bemutatása
12.30—13.30: A látott előadások elemzése kerekasztal-beszélgetés formájában Mezei Kinga és Kovács Frigyes Jászai-díjas színművészek, illetve Molnár Krekity Olga Radnóti-díjas versfelkészítő tanárral. Moderátor: Oláh Tamás dramaturg.
14.30—17.30: Választható műhelyfoglalkozások:
1.  A versmondás tanítása. A választástól az elemzésen át az elmondásig, műsorba helyezésig. A foglalkozást vezeti: Molnár Krekity Olga magyartanár, versfelkészítő.
2.  A színpadi beszéd fejlesztése. Milyen gyakorlatokkal segíthetjük, hogy a gyerekek szépen, hangosan, érthetően szólaljanak meg a színpadon? A foglalkozást vezeti: Sutus Ágota logopédus.
3.  Csoportos játék a verssel. A drámajáték adta lehetőségek a vers színpadra állításában. Avagy mit kezdjen magával a színpadon tizenöt gyerek, amíg egy vers elhangzik? A foglalkozást vezeti: Bori Viktor színész-drámatanár.
 
Jelentkezni e-mailben lehet a kitöltött nevezési lap beküldésével (a lodiandi@gmail.com címen). A jelentkezési lap a www.vmmi.org oldalon található (Felhívások, Póz).
 
További információ a rendezvény szervezőjétől, Hajvert Lódi Andreától telefonon is kapható a következő számon: 062/566-234.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..