home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kedd, 2016. Június 14.
19:00
A szecesszió világnapja, Szabadka – Bácskossuthfalva – Topolya,  2016.
Rendezvény
A szecesszió világnapja, Szabadka – Bácskossuthfalva – Topolya, 2016.


Előadások, városnézés, kiállítás...
június 9. (csütörtök), 18 h: Szabadkai Városi Múzeum, Zsinagóga tér 3.
Macskovics Titusz szabadkai építész szecessziós opusza, müncheni és darmstadti analógiákkal  – Branimir Kopilović művészettörténész vetítéssel egybekötött előadása.

június 10. (péntek)

13–16 h: Városháza kilátója, Szabadka, Szabadság tér 1.
Ezen a napon 13 és 16 óra között ingyenesen látogatható a Jakab Dezső és Komor Marcell építészek által tervezett szecessziós városházán lévő kilátó. Jelentkezés a városháza földszintjén, a díszbejárat mellett, az Emléktárgyboltban. 

17–19 h: Városnéző séta: Macskovics Titusz szecessziós épületeinek nyomában. Gyülekező  17 órakor a Magyar Tannyelvű Tanítóképző (régebben Sárga házként ismert épület) előtt, a Strossmayer és a Makszim Gorkij utca sarkán.

17.45 h: Emléktárgybolt képtára, városháza földszintje, Szabadság tér 1.
Titusz szecessziója fotós szemmel  – Macskovics Titusz szabadkai építész szecessziós épületeinek részletei. Željko Vukelić, a szabadkai Községközi Műemlékvédelmi Intézet fényképészének kiállításmegnyitója.

június 11. (szombat) 19 h: Bácskossuthfalva, Moravicai Értelmiségi Fórum székháza
A szecessziós építészet Bácskossuthfalván – a bácskossuthfalvi Kucor Tamara, művészettörténet-szakos egyetemi hallgató vetítéssel egybekötött előadása.

június 14. (kedd) 19 h: Topolya, Topolya Község Múzeuma
A szecessziós építészet Bácskossuthfalván – Kucor Tamara vetítéssel egybekötött előadása.

Gyermek- és pedagógusfoglalkozások...

június 10. (péntek)

10 h: Szabadkai Városi Könyvtár gyermekosztálya, Cara Dušana 2.
A szecessziós Roznofszky-palota virágmotívumai origami technikával – játszóház gyermekeknek Macskovics Titusz egy szecesszió épülete vetületében. Foglalkozásvezetők: Helena Omerović és Marijana Tenodi.

12 h: Szabadkai Városi Múzeum, Zsinagóga tér 3.
Szecesszió a múzeumban – az általános iskolások alsó tagozatai számára készített munkafüzet bemutatója játszóház formájában. Foglalkozásvezetők: Ljubica Vuković Dulić művészettörténész és Bába Anikó múzeumpedagógus. Részvevők:  a szabadkai Matko Vuković Általános Iskola III. a osztálya, és az Október 10. Általános Iskola 2/2 osztálya.

június 11. (szombat) 9.00 h: Szabadka, városháza – Szabadkai Városi Múzeum Bevezető a szecesszióval foglalkozó program elindításához óvónők részére. Foglalkozásvezetők: Biljana Pilipović óvónő és Violeta Vrcelj Odri pedagógus, a szabadkai Naša radost Iskoláskor Előtti Intézmény munkatársai, valamint Bába Anikó múzeumpedagógus.


* Szervező: Szabadkai Városi Múzeum. Társszervezők: Szabadkai Városi Könyvtár, Községközi Műemlékvédelmi Intézet, Moravicai Értelmiségi Fórum, a szabadkai Politechnikai Iskola képzőművészeti technikusok Lt1/9 osztálya, Szabadka Város Turisztikai Hivatala, Topolya Község Múzeuma.


Minden eseményre a belépés díjtalan! 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..