home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Hétfő, 2015. Április 13.
15:00
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója, 4. nap
Színház
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója, 4. nap

Április 13., hétfő, 15.00 óra, színházterem

Fabula Rasa Színjátszó Grund, Szabadka
William Shakespeare: Szentivánéji álom (105’)
Rendező: Greguss Zalán és Ralbovszki Csaba

Az előadásról: Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy szerelmes királyi pár. Éppen esküvőjükre készülődtek. Körülöttük boldog és szomorú szerelmesek. Az erdőben tündérek viháncoltak, vidám kacajuktól zengett az erdő. Csakhogy a tündérkirály mérhetetlen féltékenysége kicsit megkavarja a szerelmesek fejét. Jobbkeze, a tündér mókamester viszi véghez a dolgot sajátos módon. Ki kit szeret, szeretett, szeretne szeretni…

Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

Április 13., hétfő, 19.15 óra, színházterem

Adai Színtársulat, Ada
Ilyenek vagyunk mi. A szereplők írásai alapján (45’)
Rendező: Puskás Zoltán

Az előadásról: Provokatív és elgondolkodtató. Talán ez a két szó jellemzi a leginkább az Adai Színtársulat legújabb előadását, amelyet a csoport tagjai Puskás Zoltán, az Újvidéki Színház színész-rendezője irányításával állították színpadra, akinek célja a szembesítés és a gondolatébresztés volt. Ezért tartotta fontosnak, hogy a fiatalok életét és mindennapjait a maga nyersességében próbálják meg bemutatni, azaz ne olyanként láttatva, amilyennek a felnőttek látják, vagy látni szeretnék, hanem olyanként, amilyenként maguk a fiatalok látják és megélik azt. Az előadás szövegét a rendező irányításával maguk a fiatalok alkották meg és dolgozták ki.
Az egyes jelenetek az ökölvívó-mérkőzésekről ismert ringhez hasonló térben játszódnak, a színészek pedig maguk is küzdő sportolókként jelennek meg, ezzel is kifejezve azt az olykor valós, olykor szimbolikus küzdelmet, amelyet a mindennapjaik során a legkülönfélébb helyzetekben meg kell vívniuk az egyéni boldogulásuk és az emberi kapcsolataik sikeressége érdekében…

Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..