home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Vasárnap, 2015. Április 12.
11:00
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója, 3. nap
Színház
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója, 3. nap

Április 12., vasárnap, 11.00 óra, színházterem

KEX Egyesület, Zenta
Óz a nagy varázsló. L. Frank Baum azonos című műve alapján (35’)
Rendező: KEX Egyesület

Az előadásról: Dorothyt egy forgószél Óz birodalmába repíti, ahol Glinda, a Jó Boszorkány adja tudtára, hogy elpusztította a Gonosz Keleti Boszorkányt. Dorothy a Jó Boszorkánytól megkapja a Gonosz Boszorkány Piros Cipellőjét, ám a Nyugati Boszorkány (a Keleti Boszorkány húga) megharagszik a lányra, s meg akarja szerezni tőle a varázscipőket. A Sárgaköves Úton Dorothy elindul Smaragdvárosba, hogy Óz, a nagy varázsló hazarepítse a fekete-fehér Kansasba. Útközben találkozik a Madárijesztővel, a Bádogemberrel és a Gyáva Oroszlánnal, akiknek ész, szív és bátorság kell. Ők is Dorothyval mennek…
A Kex Egyesület a közismert történet bábszínházi változatát hozza el. Megtartották a tanulságos történetet, csak a szereplőket aktualizálták a mai gyerekek kívánalmainak megfelelően.

Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

Április 12., vasárnap, 14.00 óra, a Tűzoltóotthon kisterme

Zsebtársulat, Szabadka
Prométheusz light. Aiszkhülosz Leláncolt Prométheusza alapján (45’)
Rendező: Lőrinc Tímea

Az előadásról: Mit jelent a mai világban „prométheuszi hősnek lenni”? Mit jelent láncok között élni? Mit azonosítunk ma a tűzzel? Miért kell vagy lehet a mártírságot vállalni? Kik azok, akik a büntetéseket kiszabják, akik ítélkeznek felettünk?
Prométheusz egy fiatal lázadó titán, aki a köz javát szolgálja, ugyanakkor a felsőbb hatalmak ellen küzd, és ezért büntetik meg. A Zsebtársulat előadásában öt fiatal és rendezőjük keresi a válaszokat a feltett kérdésekre– saját szövegeik és Aiszkhülosz drámájának segítségével. Nem születnek konkrét, helyes válaszok, ám egy valamire sikerül rájönniük: „Onnan fogod tudni, hogy jól vagy, ha nem találsz senkit, akinek a helyében lennél. És bármibe kerül, vagy akármi fáj, tudod, hogy élni lehet is, nem csak muszáj.”

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Április 12., vasárnap, 15.45 óra, színházterem

Az Ozoray Árpád Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja, Magyarkanizsa
Németh Ákos: A webáruház (75’)
Rendező: Krályevácski Eszter

Az előadásról: Martina és Viki unják az iskolát. Mindketten tizennégy évesek, mindkettejüknek világos, hogy a szüleikre nem számíthatnak semmiben, és mindketten népszerűségre vágynak, legalábbis osztálytársaik körében. Sajnos ezzel baj van: egyikük sem igazán a társaság középpontja… Viszont van egy ötletük!
A magyarkanizsai diákok egy kortárs magyar drámaíró darabjával érkeznek a XX. Találkozóra. Nem is akármilyen drámaíróéval. Németh Ákos darabjait rendszeresen játsszák Németországban, Angliában, Franciaországban. A webáruház (The Web Emporium) című darabjának New York-i premierjét a The Midtown International Theatre Festival keretében tartotta Manhattanben 2013-ban, így mintegy három évtized után először játszott New York-i hivatásos színház magyar színdarabot.

Korhatár: Mindenkit szeretettel várunk!

Április 12., vasárnap, 18.00 óra, színházterem

József Attila Művelődési Otthon Amatőr Színjátszó Társulata, Torontálvásárhely
Horváth Péter: Kilencen, mint a gonoszok (120’)
Rendező: Bakator János

Az előadásról: Horváth Péter fergeteges komédiája a József Attila Színház 2001. évi vígjátékpályázatának egyik díjnyertes darabja.
A humor szikéjével boncolgatja korunk legkényesebb kérdéseit: könnyek között kacagtatva szól identitásról és asszimilációról, önmagunk és mások, illetve a másság vállalásának és elfogadásának örök viszontagságairól.
A nézők ezúttal egy zsidó család különböző generációinak életébe nyerhetnek bepillantást. Ezek egymáshoz való viszonyulása, az öregség kényes kérdése és a hagyománytól, gyökerektől való egyre nagyobb mértékű eltávolodás, ami napjainkat jellemzi, s mindezen elgondolkodtató kérdések megjelenése a színpadon a legtöbb nézőt talán saját életével szembesítik

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Április 12., vasárnap, 21.00 óra, színházterem

Mara Amatőr Színház, Topolya
Tasnádi István: Finito, avagy a magyar zombi (70’)
Rendező: Körmöci Petronella

Az előadásról: Egy, a feleségével átveszekedett este után az élet problémáitól meggyötört férj, Blondin Gáspár bezárkózik a budiba, és öngyilkossággal fenyegetőzik. Ezt próbálják kihasználni a környezetében élő haszonlesők. A feleség, a rendőrőrnagy, a polgármester, a szomszéd, a megbukott popdíva, valamint az egyik tévéshow stábja. Szerződést íratnak alá az öngyilkosjelölttel, tévéműsort szerveznek élő közvetítéssel. Mindenki hasznot akar húzni a halálából, így Gáspár többször el is adja a halálát. A Blondin-ház környékén eluralkodik a káosz...

Korhatár: 15 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..