home 2024. július 14., Örs napja
Online előfizetés
Szombat, 2015. Április 11.
13:30
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója, 2. nap
Színház
A Vajdasági Magyar Amatőr Színjátszók XX. Találkozója, 2. nap

Április 11., szombat, 13.30 óra, színházterem

A Zentai Magyar Kamaraszínház diákszínjátszói, Zenta
Variációk egy kapcsolatra. A társulat szövegeiből összeállítva (60’)
Rendező: Dévai Zoltán és Nešić Máté

Az előadásról: Párkapcsolat? Modern világunk egyik legösszetettebb problémája. Azt mondják, régebben nem volt olyan könnyű feladni egy kapcsolatot, mint ma. Váltakoznak az emberek és a partnerek sorjában, hihetetlen gyorsasággal. Szakítás? Egy igazi tragikomédia, a kiheverési fázisokkal együtt. Újrakezdés? A foltozott nadrág lehet-e még a régi? Érdemes ma még foltozni, vagy bátran új dolgokba kell belekezdeni? Ezekre a kérdésekre keressük állandóan a válaszokat. (A rendezők gondolatai az előadásról)

Korhatár: 14 éven aluliaknak nem ajánlott!

Április 11., szombat, 15.30 óra, színházterem

Fény-Bárka, Magyarkanizsa
Fekete István: Rorate (15’)
Rendező: Mácsai Mónika

Az előadásról: Megszokásból ragaszkodni valamihez, „mint beteg szilva a fához”, magányosnak lenni… számtalanszor megéljük. Tanuljuk. És közben kapaszkodunk. Ebbe/ebben az előadásban is.
A Magyarkanizsa Községbéli Szociális Védelmi Szolgáltató Központ keretében működő Fény-Bárka társulata fogyatékkal élő felnőttekből áll. Közösségük több mint tíz éve keresi a kapcsolatot és építi a hidat az átlagpopuláció és a fogyatékos emberek között. A világot jelentő deszkákon ma már otthonosan mozognak, örömmel játszanak, és immár másodszor vesznek részt a Találkozón. Idén a Magyarkanizsai Vöröskereszt támogatásával.

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Április 11., szombat, 17.30 óra, színházterem

Gondolat-Jel Társulat, Magyarkanizsa
Sarah Kane – Euripidész – Lucius Annaeus Seneca – Jean Racine: Phaedra (55’)
Rendező: Oláh Tamás

Az előadásról: A mostohafiába szerető anya története a világirodalom egyik legismertebb mítosza. Van valami Phaedrában, ami miatt a művészek kétezer-ötszáz éve képtelenek elszakadni alakjától, s az őt halálba kergető bűntől.
Az előadás szövegkönyvének összeállításakor négy dráma sorait és karaktereit vettük alapul. Euripidész a Hippolütoszban még nagyobb hangsúlyt fektet apa és fiú viszonyára, mint a balsorsú királynő végzetére. Seneca Phaedrájára már ólomsúlyként nehezedik nevelt fiának értelmetlen halála. Racine lélektani mesterművében elképesztő mélységekbe menően formálja meg az irdatlan nyomás alatt gyötrődő feleség alakját, Sarah Kane Phaedra szerelme című műve pedig a nihilista fiatalság és az elfojtott érzelmek kegyetlen tragédiája.

Előadásunkban központi szerepet kap a testiség megjelenítése. A karakterek belső kínjai és vívódásai gesztusaikban mutatkoznak meg. Testük is beszél helyettük, mert szavaik már kevésnek bizonyulnak…

Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Április 11., szombat, 20.00 óra, színházterem

József Attila színjátszócsoport, Nagykikinda
Háy János: A Gézagyerek (95’)
Rendező: Király Sándor

Az előadásról: A Gézagyerek nem gyűlöl, nem vádol, hanem feltétlenül szeret és hisz. Megbízik bárkiben. Őszinte, nyílt tekintetében mégis ott lapul a vád, mert tiszta, kék szeme hű tükre minden gyarlóságunknak, rigolyánknak, de a bennünk lakó Istennek is. Úgy néz mindent és mindenkit, mint egy okos kisfiú, s ha valóban gyermek lenne, valószínűleg csak legyintene rá a falu népe. De mit kezdjenek a gyerekemberrel, egy szellemileg fogyatékos felnőttel?

Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..