home 2024. április 22., Csilla napja
Online előfizetés
Péntek, 2014. Január 17.
18:00
A Magyar Kultúra Napjának délvidéki központi ünnepsége
Rendezvény
A Magyar Kultúra Napjának délvidéki központi ünnepsége

— Az egybegyűlteket Dudás Károly Magyar Örökség díjas író, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség elnöke üdvözli. Ünnepi köszöntőt mond Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár és Lovas Ildikó, a Magyar Nemzeti Tanács kulturális ügyekkel megbízott tanácsosa. A műsorban közreműködik Elor Emina Pataki-gyűrű díjas újvidéki színművész, Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondó, Lajkó Félix világhírű hegedű- és citeraművész, valamint a topolyai Kodály Zoltán Magyar Művelődési Központ kilencszeresen kiválóan minősült Cirkalom táncegyüttese.

— Az ünnepség előtt, 17.30 órakor a Művelődési Ház kiállítási termében megnyílik Boros György grafikusművész retrospektív tárlata. A kiállítást Mezei Erzsébet grafikusművész nyitja meg.

— A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség Magyar Életfa díjának, Aranyplakettjének és Plakettjének ünnepélyes átadása, valamint a Vajdasági Szép Magyar Könyv 2013 című pályázat
ünnepélyes eredményhirdetése.

Magyar Életfa díjban részesül: Boros György grafikusművész, nyugalmazott képzőművészet szakos tanár (Szabadka). Dr. Káich Katalin professor emeritus, művelődéstörténész (Szabadka), Molnár József öntevékeny színész, rendező (Kupuszina/Bácskertes), Ricz Péter régész, nyugalmazott főmuzeológus (Szabadka).

Aranyplakettet kap: Lajkó Félix hegedű- és citeraművész (Palics).

Plakettet kap: Q képzőművészeti csoport (Palics), Raj Rozália és Nagy István népitextília- és viseletkutatók, a Vajdasági Magyar Folklórközpont alapítói és működtetői (Szabadka), Savelin Zellei Zsuzsanna és Savelin László néptáncoktatók, művészeti vezetők (Topolya), Vas Brezovszki Tímea és Vas Endre néptánc- és népzeneoktatók (Palics).

Videoklip: Tímár Zsolt operatőr és Husnyák Andrea riporter-rendező, a Pannon Rádió és Televízió munkatársai.
A meghívón Mezei Erzsébet alkotása.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..