home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Vasárnap, 2022. November 27.
20:00
A Babel Jazz bemutatja a „Magyar Jazzvasárnapok” sorozatot az újvidéki Dom Kulture-ban
Koncert
A Babel Jazz bemutatja a „Magyar Jazzvasárnapok” sorozatot az újvidéki Dom Kulture-ban

A Babel Arts és a Sokolski Kulturni Centar szervezésében a legjobb magyarországi kortárs jazz és jazz-fúziós előadókból válogatott koncertsorozat érkezik Újvidékre november végén. Az általában havirendszerességgel jelentkező „Magyar Jazzvasárnapok” koncertjein fiatal feltörekvő, valamint évtizedes elismertségnek örvendő zenekarok egyaránt fellépnek, a free jazztől kezdve a jazz és a legkülönfélébb zenei műfajok fúzióival. A program célja a magyarlakta vajdasági régió közönségével megismertetni és megszerettetni a szomszédos ország kiemelkedő jazzprodukcióit. A sorozatot november 27-én a Vertigo Collective nyitja, egy fiatal etno-jazz kvartet meglepő hangszerpárosítással (citera-szaxofon), majd őket követi december 18-án a Santa Diver trió, akik 4 stúdióalbumukkal és rohamosan növekvő nemzetközi hírnevükkel az egyik legsikeresebb kortárs magyar jazzprodukció.
A „Magyar Jazzvasárnapok” koncertekre minden igényes zenerajongót szeretettel várnak a Dom Kulture-ban. Nem titkolt célja a szervezőknek, hogy az újvidéki és vajdasági térségben hosszú távon egy rendszeres közönségbázis alakuljon ki a Babel nevével fémjelzett zenei események körül, hasonlóan a ma már évtizedes múltú, elkötelezett magyarországi „Babel rajongótáborhoz”. (A sorozatot a magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatja a Hangvető Program keretében.)



A Babel Arts Management számos jazz- és világzenei rendezvényt szervez helyi, országos és nemzetközi szinten is, egyebek között a Babel Sound Fesztivál és Alkotótábort Balatonbogláron; rendszeres Babel Nights koncerteket Európa több városában (Budapest, Barcelona, Amszterdam,Újvidék, Belgrád); jazzfesztiválokat, nemzetközi zenei kollaborációs projekteket, zenei versenyeket és egyéb művészeti programokat.

Informació:
office@sokolskidom.com
064 64 55 882

FB Event: https://fb.me/e/3njSsnJZk

Bend Info:
https://babelarts.eu/hu/eloado/vertigo-collective
https://babelarts.eu/hu/eloado/santa-diver

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..