home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Úton a Négyesfogat
2022.05.15.
LXXVII. évf. 19. szám
Úton a Négyesfogat

Az év eleji COVID-helyzet miatt rendhagyó időszakban, május folyamán kerül sor a Négyesfogat, Doroszló, Gombos, Kupuszina, Szilágyi közös művelődési rendezvénysorozatának lebonyolítására. 

Május 14-én a kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület színpadán mutatkoztak be a műkedvelők.  

Az idei házigazda, a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület bevezetőjében elhangzott:

„A Négyesfogat mindenek ellenére hű marad eredeti küldetéséhez, céljához, nevezetesen, hogy a négy település különböző műfajokból összeállított műsorszámokkal, de egymást kiegészítve, egymást bátorítva, egymástól tanulva és egyazon nemzeti kultúrát, nyelvi kincset, szellemi értékeket ápolva, a fiatalokat összegyűjtve igyekszik egy-egy kellemes és emlékezetes estét nyújtani a kedves közönségnek.”

A műsort Francia Henrietta és Rizsányi Réka vezeti. 

A szilágyi József Attila ME színjátszói három vidám jelenetet, az Üzenet, a Pszichiáter és a Zsákutca címűt mutatják be.

A gombosi Arany János Magyar Művelődési Egyesület képviseletében Kovács Trisztán népdalt énekel. A gombosi fiatalok a Grease című musicalből adnak elő válogatást, a koreográfiát Péity Boglárka készítette. 

Az idei Fogat alkalmával a gombosi színjátszók legújabb generációjának régi nagy álma válik valósággá. Nevezetesen, hogy színpadra visznek egy saját darabot. A jelenet címe: Bogojai história, avagy temetik a Bözsit.

A doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület színjátszói vidám jelenetekkel készültek. Repertoárjukon a Névtelen alkoholisták klubja és az Állásinterjú című bohózatok szerepelnek.

A kupuszinai Petőfi Sándor Művelődési Egyesület képviseletében Toldi István mesefa, a népművészet mestere kápráztatja el a közönséget népmesemondással. Az egyesület hagyományőrző néptánccsoportjának tagjai lakodalmi táncot, a reggeli mosdatást mutatják be. Csoportvezető: Csorba Nándor. A táncosokat a helyi fúvószenekar kíséri.   

A Négyesfogat műsorát hagyományosan egy közösen választott dal eléneklése zárja.

Az esemény következő állomásai: május 20-a — doroszlói Móricz Zsigmond MME, 21-e — gombosi Arany János MME, május 29-e — szilágyi József Attila ME, a záróesemény pedig az idei házigazdáknál lesz. 

A kezdési időpont a soron következő két helyszínen 20 óra, a szilágyi zárórendezvényen pedig 19 óra. A belépődíj minden helyszínen 150 dinár.

Szöveg és fotók forrása: Nyugat-Bácska Portál 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..