home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Üsd ki a narancsbőrt!
Bíró Tímea
2019.07.24.
LXXIV. évf. 29. szám
Üsd ki a narancsbőrt!

Lekerülnek rólunk a vastag ruhák, előbújik a bőr, hogy barnuljon, és friss levegőn legyen.

Nem mindegy azonban, hogy sima, egyenletes és feszes, vagy pedig petyhüdt és a narancs héjához hasonlóan gyűrött, rapancsos-e. Lássunk néhány olyan mozgásformát, amellyel segíthetünk rajta!
 

Futás

A futás serkenti az anyagcserét és a zsírégetést, ráadásul húsz-harminc perc után boldogsághormon szabadul fel a szervezetben, így nemcsak a testünk kerül topformába, hanem a hangulatunk is jobb lesz. A cellulitisz ellen a legjobb a lassú kocogás, amikor a pulzusszámunk 130 körül mozog: ilyenkor bomlik le a legtöbb zsírsejt és gyorsul fel leginkább a vérkeringés, a nyirokáramlás.

Tipp: Ha eddig nem sportoltunk rendszeresen, fokozatosan szoktassuk hozzá a szervezetünket a futáshoz. Eleinte néhány percenként váltogassuk a kocogást és a tempós sétát! Ne a sebességet növeljük, hanem inkább az időtartamot — hetente legalább két-három alkalommal fussunk húsz-harminc percet!

 

Akvafitnesz

Ha vízi sportok segítségével szeretnénk megszabadulni a combunkon és a hátsónkon éktelenkedő narancsbőrtől, de nem tudunk úszni, próbáljuk ki az akvafitneszt! Ez az egyre népszerűbb mozgásforma nem csupán az állóképességünket fejleszti, hanem serkenti a zsírszövet anyagcseréjét, a vénás vérkeringést és a salakanyagok elszállítását is — így segít megelőzni a cellulitisz kialakulását! Az edzéseken gimnasztikai gyakorlatokat kell végrehajtanunk, méghozzá derékig vagy mellig érő vízben. Az akvafitnesszel több kalóriát égethetünk el, mint egy hagyományos aerobikórán, a víz ellenállása ugyanis jóval nagyobb, mint a levegőé, így nehezebb tökéletesen végrehajtani a gyakorlatokat, főleg akkor, ha szivacsból készült gyűrűket és súlyzókat is használunk.
Tipp: Ha tetszik az akvafitnesz, próbáljuk ki az akvaszpinninget is. A medencében álló könnyűfém kerékpáron pedálozva óránként akár 650-700 kalóriát is elégethetünk, a víz ellenállásának köszönhetően ez a mozgásforma ugyanis keményebben dolgoztatja meg a vádlinkat, a far- és a combizmainkat, mint az egyszerű szobabicikli.

 

Szteppaerobik

Erősödnek a láb- és a farizmaink, egy nehéz nap után is garantáltan felpörgünk, és óránként 420-430 kalóriát égethetünk el: a szteppaerobik a nekünk való mozgásforma, ha nemcsak a narancsbőrt szeretnénk eltüntetni, de néhány kilót is. Az edzések annyiban különböznek a hagyományos aerobiktól, hogy az egyszerű koreográfiákat egy állítható magasságú sztepp-pad segítségével kell végrehajtanunk, miközben pörgős zene szól, a kombinált órákon pedig kézi súlyzós gyakorlatokkal is megfűszerezik az edzést, így az egész testünket megmozgathatjuk.

Tipp: Érdemes kipróbálnunk a szteppaerobik vizes változatát is. Az akvaszteppórákon a derékig vagy mellig érő vízben egy csúszásgátló gumival fedett vízi sztepp-pad és egy szintén gumiból készült akvacipő segítségével kell végrehajtanunk a gyakorlatokat. Az edzést szivacsból készült boka- és derékgyűrűkkel, valamint kézi súlyzókkal nehezíthetjük.

A narancsbőr elleni krémek, a cellulitmasszázs és a tekercselős verzió mellett speciális nyújtófákkal is véget vethetünk a rapancsos bőrnek, erre egyelőre csak néhány szépségszalonban van lehetőség.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..