home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Ünnepváró időutazás a Csillamos fedélzetén
Martinek Imre
2019.11.30.
LXXIV. évf. 48. szám
Ünnepváró időutazás a Csillamos fedélzetén

Ünnepváró időutazás a Csillamos fedélzetén. A kezdeményezés immáron tizenegyedik alkalommal ölt testet az ünnepre hangolódó Budapest tömegközlekedésében.

Budapesti tudósítónktól

Egy, fél évszázadnál is idősebb, de maradéktalanul üzemképes Ganz UV típusú, 3783-as és 3885-ös kocsiszámozású villamos újra közlekedik Budapest főváros egyes vonalain. Kívülről mintegy harminckilencezer fehér és kék fényű izzóval, belülről pedig ugyancsak ünnepi hangulatot hozó díszekkel felruházva.

A Fényvillamos, másnéven Csillamos ezúttal november 29-én rajtolt el a 2-es nyomtávján, vagyis a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd között. A két kocsis szerelvény – Szentestét és Szilveszter napját kivéve, január 5-ig közlekedik majd. A 2-es, a 49-es, a 42-es, az 50-es, a 19-es, a 14-es, a 47-es, az 59B-s, a 62A-s és a 69-es vonalakon. 16:00 és 21:30 között, normál díjszabás, illetve a BKK honlapjáról letölthető menetrend https://bkk.hu/menetrendek/ szerint. Fotóink a nyitónapon készültek.


A szerző felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..