home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Ünnepség a városnap alkalmából
Pannon RTV
2022.02.01.
LXXVII. évf. 4. szám
Ünnepség a városnap alkalmából

Újvidék városnapja alkalmából tartott ünnepséget a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki városi szervezete. A Duna menti katonai helyőrségből városi rangra 1748. február 1-jén emelték a települést, az alapítói oklevelet Mária Terézia írta alá.

Akkor leszünk erősek önkormányzati szinten is, és tudjuk tovább intézni az újvidéki magyarság fontos ügyeit, ha a jelenleg is kormányon lévő politikai struktúra marad. Ezt az erőt szeretnénk megőrizni – mondta ünnepi beszédében Vicsek Annamária, a VMSZ újvidéki városi szervezetének elnöke. Hangsúlyozta azt is, hogy Újvidék nemrég vette át hivatalosan az Európa Kulturális Fővárosa címet, ennek köszönhetően pedig magyar vonatkozásban is történik beruházás, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ teljes felújítása. Kitért a választásokra is: – A másik fontos dolog, az április 3-ai választások. Amennyiben a magyarországi parlamenti választásokon a Fidesz-KDNP listája győz, az a vajdasági magyarok számára biztosíték, hogy az anyaország folytatja nemzetmegőrző, nemzetmegerősítő politikáját, így hathatós magyarországi támogatás érkezik az itteni magyar családoknak – fogalmazott Vicsek Annamária.

A városnap alkalmából odaítélték az Újvidéki Magyar Kiválóság Díját is. Ezt az elismerést az idén Ótos Annabella fotó- és videoművész érdemelte ki, a másik kitüntetett pedig a Borsi család, akik együtt sportolnak és nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra. Ótos Annabella fotókiállítása az Újvidéki Színház előcsarnokában tekinthető meg.

Forrás: Pannon RTV, Magyar Szó

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..