home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Ünnepi szentmise Huzsvár László születésnapján
Kónya-Kovács Otília
2011.03.02.
LXVI. évf. 9. szám
Ünnepi szentmise Huzsvár László születésnapján

Február 21-én a nagybecskereki székesegyházban a püspökség és a VMSZ szervezésében ünnepi szentmise keretében köszöntötték a 80. születésnapján msgr. Huzsvár László nyugalmazott püspök atyát, aki a 25 éves nagybecskereki püspökség első püspökeként 1988-ban kezdte meg hivatása gyakorlását. A...

Február 21-én a nagybecskereki székesegyházban a püspökség és a VMSZ szervezésében ünnepi szentmise keretében köszöntötték a 80. születésnapján msgr. Huzsvár László nyugalmazott püspök atyát, aki a 25 éves nagybecskereki püspökség első püspökeként 1988-ban kezdte meg hivatása gyakorlását. Az ünnepi szertartáson jelen volt Martin Roos temesvári, Böcskey László nagyváradi, Pénzes László szabadkai, Đura Džudžar görög katolikus, Đuro Gašparović szerémségi püspök és dr. Német László nagybecskereki megyés püspök.
A szentmisét a Szentlélek tiszteletére az ünnepelt, msgr. Huzsvár László püspök atya mutatta be püspöktársaival és mintegy 30 paptestvérével együtt. Az ünnepségen Gyulai Endre nyugalmazott szeged--csanádi püspök hirdette az igét. A társszervezők nevében Pásztor István, a VMSZ elnöke mondott köszöntőt, de jelen volt ifj. dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke is, valamint több magas rangú vendég. Vajdaság minden tájáról érkeztek a hívők, és a szentmise után köszöntötték a nyugalmazott püspök atyát. Végül a plébánia előtt a rézfúvósok is tisztelettel adóztak a nyugalmazott főpásztornak.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..