home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ünnepi megemlékezés Csantavéren
Kopasz Tamara
2015.10.18.
LXX. évf. 41. szám
Ünnepi megemlékezés Csantavéren

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezik a nemzet. Arra a tizenhárom személyre, aki a hatalommal szembeszállva harcolt a honért. Ezen a jeles napon mindenki megáll egy pillanatra, és azokra gondol, akik vérüket adták embertársaikért.

A csantavéri Hunyadi János Általános Iskola mindig is nagyon ügyelt rá, hogy diákjai ismerjék és tiszteljék nemzeti ünnepeinket, így a tanulók az idén is méltó módon emlékeztek meg az aradi vértanúkról.

Október 6-án ünnepi díszben vonultak a tanárok, valamint a hetedik és a nyolcadik osztályos tanulók a csantavéri nagytemetőbe, hogy tiszteletüket ily módon is kifejezzék az aradi tizenhármak iránt. A diákok verssel és dallal emlékeztek, a történelemtanárok pedig ünnepi beszéddel rótták le kegyeletüket.

Utcai Róbert plébános úr az összefogásra és annak fontosságára hívta fel a figyelmet, majd közös imára buzdította az egybegyűlteket. A megemlékezés végén a tanulók tizenhárom mécsest gyújtottak. A gyertya lobogó lángja a szemekben tükröződött, melege beférkőzött a szívekbe, megerősítve hitünket abban, hogy él még a magyar nemzet!

Görög Flórián történelemtanár az október 6-ai eseményről szólt

Utcai Róbert atya imára buzdított

Kecsenovics Kitti verset adott elő

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..