home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Ünnepi hangulatban
Molnár Krekity Olga
2012.11.28.
LXVII. évf. 48. szám
Ünnepi hangulatban

A község napja alkalmából díszülést tartottak Kishegyesen — A település szempontjából több jeles nap megünneplésére került sor Kishegyesen az elmúlt hétvégén.

Pénteken, november 23-án az Ady Endre Kísérleti Általános Iskola tanárai és diákjai szervezésében láthattunk egy fergeteges „sulibuli”-t a színházteremben (az oktatási intézmény minden évben ezáltal emlékezik meg névadója, Ady Endre születésnapjáról). Másnap, szombaton a Szent András cserkészcsapat tartott — ugyancsak névadója emléke előtti tiszteletadás jeleként — András-napi játszóházat és a népi mesterségekből műhelymunkát mintegy 200 résztvevővel, egy kicsit immár az advent és karácsony igézetében. S míg a Vadászház a gyerekek zsivajgásától volt hangos, pár száz méterrel lejjebb ünnepi pompában ragyogott a színházterem: Kishegyes község napja alkalmából az önkormányzat vezetősége fogadta az érkező vendégeket, a testvértelepülések (Békésszentandrás, Szarvas, Szank) küldöttségein kívül a hazai politikai, közéleti, egyházi elöljárókat, a civilszervezetek képviselőit.
Kishegyes 1959. november 26-án vált hivatalosan önálló községgé, miután a három falu, Kishegyes, Szeghegy és Bácsfeketehegy vezetői úgy döntöttek, kiválnak a topolyai járásból, és nem óhajtanak Verbász közigazgatása alá sem kerülni. Az 53 évvel ezelőtti események fontos mérföldkövei voltak a fejlődés új útjára lépő községnek. Erre a napra emlékeztek hát a november 24-ei díszülésen, amelyen a szerb himnusz elhangzása után először Marko Rovčanin, a községi képviselő-testület elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd pedig Sinkovics Erzsébet alelnök mondta el üdvözlőbeszédét. Kishegyesen a polgármesteri tisztséget először tölti be egy nő — hangsúlyozta dr. Celluska Frindik Erzsébet községi elnök asszony — így hát legfontosabb feladatának is azt tartja, hogy mint egy jó háziasszony gondoskodjék környezetéről és a polgárok jólétéről.
Az alkalmi művelődési műsorban közreműködtek az általános iskolák tanulói egy-egy szavalattal, a szeghegyi P. P. Njegoš ME leánykórusa, a kishegyesi Szajkó énekcsoport és Csőke Noémi (zongora), valamint a bácsfeketehegyi Török Noémi. Bemutatkoztak a Bácskai Szent György Borrend lovagjai — a szegedi Szt. Vince és a bajsai Szt. Dömötör Borrend tagjainak kíséretében —, akik soraikba fogadták és lovaggá avatták Sirkova Anikó zentai polgármesternőt és Závoda Ferenc szarvasi képviselőt. 
A díszülés keretében adták át Kishegyes Község Köszönőlevelét, melyet ezúttal három civilszervezetnek adományoztak önfeláldozó, emberbaráti tevékenységükért. A Vöröskereszt községi szervezete nevében az oklevelet Fehér Etelka elnöknő, a bácsfeketehegyi Izida Anya- és Gyermekvédelmi Társulat nevében pedig Papp Júlia elnöknő vette át. A kishegyesi Házi Betegápolási Szolgálat sikeres megszervezéséért és eredményes munkájáért járó kitüntetést Zsidai Erzsébetnek (Nők Kishegyesi Fóruma), Kocsis Margitnak (egészségügyi nővér) és Dobó István atyának (a szabadkai Caritas vezetője) adta át a polgármesternő.
A díszülés a magyar himnusszal zárult. Ezután megtekinthettük Kormos Róbert kishegyesi amatőr festő Levélhullás 2012 című alkalmi kiállítását.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..