home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Ünnepi előkészületek
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2019.12.18.
LXXIV. évf. 50. szám
Ünnepi előkészületek

Az utóbbi években a karácsonyi dekoráció egy sikeresen fejlődő üzletág. Az óriási kínálat és kereslet miatt a tervezőknek, gyártóknak is évről évre ki kell tenniük magukért, hogy minél újabb elemekkel gazdagítsák a piacot. Az idén kevesebb korszakalkotó újítással találkozunk, hiszen nagyon sok elem ismétlődik az elmúlt évek kínálatából, de azért néhány újdonság mégis akad. Ezekből válogattunk.

RETRÓSAN 

Ha találunk a nagymamáink, szüleink szekrénye mélyén karácsonyi díszeket, melyek a ’60-as években hódítottak, nyugodtan használjuk őket, hiszen a klasszikus minták, elemek, melyek piros, fehér és zöld színben pompáznak, az idén újra divatosak. A kreatív tervezőknek hála ezer dolgot megvásárolhatunk ebben a stílusban. Legyenek ezek apró kiegészítők vagy nagyobb méretű dekorációs kellékek, a lényeg, hogy a színvilág illeszkedjen a klasszikus irányzathoz. Ebbe — ha van rá elegendő helyünk — beillik az amerikai idill is dekorációs kellékként: akár egy kandeláber vagy egy amerikai stílusú postaláda, a lényeg, hogy pirosra legyen festve. Ezek a nagyobb méretű elemek üzletházak, hotelek dekorációs kellékei is lehetnek.

 

HAVAS BIRODALOM

Elképzelhető, hogy nálunk karácsonykor 20 °C-ot mér majd a hőmérő, ám dekoráció terén ez nem kell hogy érdekeljen bennünket. Nagy divat a havas műfenyő, a girlandok és minden, ami műhóval van bevonva. Ha ezt a vonalat szeretnénk követni, akkor a színvilág a fehér legyen, melyhez társíthatjuk kiegészítőként az aranyat, ezüstöt, púderszínt és bronzot. Ebben leginkább a fantáziánk és a pénztárcánk szabhat határt, hiszen a kínálat ebben a stílusban végtelen. Találhatunk az üzletekben életnagyságú, kinézetben az ünnephez és az évszakhoz illő jegesmedvét, szarvast, manót is. Ezekhez világításról is gondoskodhatunk, mert így igazán jól mutatnak sötétedés után a kertben.

 

SZŐRME ÉS TOLL

Az utóbbi években a szőrmés kiegészítők is hódítanak — az idén ezeket új, különleges színekkel kombinálják. Eleinte csupán az adventi dekoráció volt szőrmés, napjainkban pedig a fenyőfánkat is megvásárolhatjuk szőrmés, tollas formában, mely kétségtelenül nagyon elegáns. Vehetünk például szőrmés szoknyás angyalt is, melyet akár az adventi koszorúnkra is ráhelyezhetünk. Színek tekintetében is fejlődött a divat: különlegesnek számít a fekete szőrmés szoknyába öltöztetett angyal. Ez a sötét szín eléggé távol áll a karácsonyi hangulattól, ám igazán elegáns lehet, ha arannyal, ezüsttel, esetleg fehérrel kombináljuk.

 

AZ ELEGANCIA JEGYÉBEN

A dekorációnkat a legszerencsésebb a lakásunk stílusához, hangulatához igazítani, legyen az akár minimalista, akár rusztikus. Az eleganciához hozzátartoznak a pezsgő, a púder, az arany árnyalatai, és ne hagyjuk ki a fekete-fehér kombinációt sem.

 

FLITTEREKKEL ÖTVÖZVE

A legmeglepőbb, hogy az idén elővehetjük a szekrény mélyéről a már régen elfeledett flitteres ruhánkat — hogy ezzel turbózzuk fel díszeinket. Vonjuk be vele egy régebbi, megunt karácsonyi kellékünket, és máris divatos hangulatot teremthetünk.

A kínálatból kiindulva minden bizonnyal mindenki megtalálja a magához és a lakásához illő dekorációt, mely emelni fogja az ünnep fényét.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..