home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Ünnepelt az MTTK
(T. T.)
2013.11.27.
LXVIII. évf. 48. szám
Ünnepelt az MTTK

A hétfő ünnepnap volt a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar számára, november 25-e ugyanis a kar napja.

Az MTTK dísztermében megtartott rendezvényen Répás Zsuzsanna, Magyarország nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára üdvözölte az egybegyűlteket, s megköszönte a karon dolgozó pedagógusok és a magyarságért tenni akaró emberek áldozatos munkáját.

— Jó látni, ahogy bővül és gazdagodik az intézmény, ez ugyanis azt mutatja, hogy a vajdasági magyarság sokat tesz a jövőjéért. Szabadka, valamint a kar a magyar nemzet és kultúra bástyája. Az itt folyó képzésnek nemcsak a tanítói munkakör betöltésére kell alkalmassá tennie a diákokat, hanem olyan hivatástudatot és felelősségérzetet kell ébresztenie a pályakezdő pedagógusokban, amely alkalmassá teszi őket az egyik leghálásabb szolgálatra, gyermekeink nevelésére — mondta Répás Zsuzsanna.

Prof. dr. Takács Márta, az MTTK megbízott dékánja kiemelte, hogy a tanítóképző az Újvidéki Egyetem tizennegyedik kara, és hét év után végre önállóan hozhat majd döntéseket.

— Eleget tettünk bizonyos szám-, valamint minőségbeli feltételeknek, és ennek köszönhetően egyenrangúak lettünk az Újvidéki Egyetem többi karával — mondta, majd beszámolt az elmúlt időszak eredményeiről.

Az ünnepség keretében megjutalmazták azokat a hallgatókat, akik kiemelkedő átlaggal fejezték be az elmúlt tanévet, majd köszöntötték a nyugdíjba vonuló tanárokat is. A 2011-ben alapított Katalin-díjat az idén Vass Dorotea vehette át dr. Káich Katalintól, a kar nyugalmazott dékánjától. Az MTTK vezetősége elismerésben részesítette Répás Zsuzsannát a vajdasági magyar pedagógusoknak nyújtott segítségéért. Az ünnepséget a kar kórusának és a Pro Musica Kamarakórusnak a fellépése tette még színvonalasabbá.

Tekintse meg a cikk további képeit a
Hét Nap Facebook-oldalán!

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..