home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Ünnepelt a város
2006.09.06.
LXI. évf. 36. szám
Ünnepelt a város

Szabó Attila felvételeA hagyományokhoz híven az idén is a szabadkai Fúvósznekar fellépésével, majd a Városháza főbejárata előtti zászlófelvonással vette kezdetét szeptember 1-jén a városnapi ünnepségA község zászlajának felvonása után a képviselő-testület megtartotta ünnepi díszülését, mely...

Szabó Attila felvétele

A hagyományokhoz híven az idén is a szabadkai Fúvósznekar fellépésével, majd a Városháza főbejárata előtti zászlófelvonással vette kezdetét szeptember 1-jén a városnapi ünnepség
A község zászlajának felvonása után a képviselő-testület megtartotta ünnepi díszülését, melynek keretében átnyújtották a díszpolgári címeket és a Pro Urbe-díjakat.
Elsőként Sasa Vuèiniæ, a községi képviselő-testület elnöke, majd Kucsera Géza Szabadka polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, és gratulált a polgároknak a város napja alkalmából. Szabadka díszpolgári címét az idén Kovács Kornél zeneszerző és Josip Gabrið okleveles jogász, élsportoló érdemelte ki, Pro Urbe-díjban pedig dr. Slaven Baèiæ okleveles jogász és jogtörténész, Milorad Bucalo vállalkozó, Hernyák György rendező, dr. Hózsa Éva egyetemi tanár, valamint Augustin Juriga fényképész részesült. A rendezvényt a szabadkai Zeneiskola hallgatóinak az előadása tette még ünnepibbé.
Az idei, szintén több napos városnapi rendezvénysorozat keretében a Városháza előcsarnokában megnyílt a Palics a kortársművészek alkotásaiban című kiállítás, de közönség elé léptek a Szabadkai Filharmonikusok is Berislav Skenderoviæ karnagy vezetésével.
Pénteken, szeptember 2-án felavatták az idén századik születésnapját ünneplő, felújított Raichle-palotát, melyben a korabeli szecesszióról nyílt kiállítás. 18 órai kezdettel bemutatták Bela Duranci A szecesszió építészete a Vajdaságban című könyvét.
Szombaton délután igen nagy érdeklődés közepette került sor a hőlégballonból történő városnézésre, majd a Perèiæ-galéria honlapjának bemutatójára, valamint a Városi Múzeum ajándéktermében a Patikamúzeum megnyitójára.
A városnapi rendezvénysorozat keretében vasárnap délelőtt kezdetét vette a zenei maratón a kék szökőkútnál, majd a Festőművészek palettával elnevezésű rögtönzött alkotótábor. Este már a legkisebbeké volt a főszerep. Gyermekalkotások kiállítását csodálhatta meg a közönség a Városháza előcsarnokában, majd a gyermek néptánc-együttesek fellépése következett.
A többnapos ünnepség végül hétfőn, szeptember 5-én a Városháza dísztermében megtartott hangversennyel zárult, melyen Bach-műveket hallgathatott a közönség. (re)
Felhívás a romániai árvízkárosultak megsegítésére
Kucsera Géza polgármester és a Városi Tanács felhívással fordul Szabadka Község polgáraihoz, hogy a romániai Székelyudvarhelyen halálos áldozatokat is követelő árvízkárok enyhítésére pénzadományukkal segítsék testvérvárosunk polgárait.
A számla neve: Pomoć poplavljenom podruèju u Odorheiu secuiesc - Székelyudvarhely (Rumunija)
A számla száma: 840-1854740-22.
Hivatkozási száma: 97 69-236.
A pénzadományok személyesen, készpénzben is befizethetők a Szabadkai Önkormányzat Ügyfélszolgálatán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..