home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Ünnepelt a nagybecskereki Petőfi
Kónya-Kovács Otília
2010.06.09.
LXV. évf. 23. szám
Ünnepelt a nagybecskereki Petőfi

A nagybecskereki Kultúrközpontban ünnepelte meg fennállásának 65. évfordulóját a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület. Az egybegyűlteket mgr. Tóth-Glemba Klára elnök asszony üdvözölte. Köszöntőjében hangsúlyozta: az egyesület hat és fél évtizede szolgálja a helybeli, de a bánsá...

A nagybecskereki Kultúrközpontban ünnepelte meg fennállásának 65. évfordulóját a nagybecskereki Petőfi Magyar Művelődési Egyesület. Az egybegyűlteket mgr. Tóth-Glemba Klára elnök asszony üdvözölte. Köszöntőjében hangsúlyozta: az egyesület hat és fél évtizede szolgálja a helybeli, de a bánsági magyarokat is, története pedig nem másról, mint a nagybecskereki magyar emberekről szól. A program folytatásában átadták a díszokleveleket mindazoknak, akik hozzájárultak az egyesület működéséhez, azonkívül több, aktívan tevékenykedő személyt tiszteletbeli taggá választottak. Az egyesület elnökségének a döntése értelmében az elnök asszonyt odaadó munkájáért Petőfi-díjban részesítették.
Az ünnepi rendezvény keretében fellépett a budapesti Bárdos Lajos kamarakórus Kempelen Tünde karnagy vezényletével, továbbá a helybeli Emmanuel kamarakórus Konrád Emma karnagy irányításával. Egy közkedvelt dalt, az O sole mio címűt adta elő Ondrej Goda, a Madách Amatőr Színház tagjai pedig erre az alkalomra összeállított jelenetet mutattak be, valamint operett-részleteket adtak elő. A vendégek között szerepelt még Rácz Robertó fiatal hegedűművész, továbbá Rácz Renátó, Halmai Tibor és Balázs József egy-egy szavalattal gazdagította a műsort.
A jubiláló egyesület minden szakcsoportja bemutatkozott: színpadon voltak a legfiatalabbak, a Csiribiri tánccsoport tagjai, továbbá a Sarkantyú népitánc-együttes, a fiúkból álló Iringó tánccsoport, a Pintyőke leánykórus, valamint a Petőfi berkeiben működő Suliszínház kisszínészei. A Kultúrközpont előcsarnokában a Petőfi népművészeti szakosztályának, a kézművesek csoportjának és az Art Klub tagjainak a munkáiból nyílt kiállítás.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..