home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ünnepelt a Magyar Szó
Kartali Róbert
2022.12.21.
LXXVII. évf. 51. szám
Ünnepelt a Magyar Szó

A vajdasági magyarság egyetlen napilapjának 78 éves működése, valamint a Forum nyomdája, a Jó Pajtás és a Mézeskalács indulásának évfordulója alkalmából tartottak alkalmi műsort szerdán a Magyar Szó újvidéki székházában. A Magyar Szó Lapkiadó Kft. ünnepi hetének központi rendezvényén átadták a lap idei díjait és köszöntötték a vállalatban ez évben jubiláló alkalmazottakat is.

Az idén életműdíjjal Gergely József újságíró-fotóriportert tüntették ki, az év újságírójának Paracki Lászlót választották meg, az év ifjú feltörekvő újságírója címet pedig Bognár Viktor érdemelte ki. A 2022. évi Forum-díjat Popov Jugoslav, a nyomda dolgozója vehette át. Az év munkatársának járó díjat Pupovac Erzsi kapta.

A lap ünnepi hetének központi rendezvényén Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. megbízott igazgatója és Varjú Márta, a napilap főszerkesztője köszöntötte a vendégeket és a vállalat munkatársait. A rendezvényen fellépett Szalai Elor Emina és Szalai Bence, az Újvidéki Színház színművészei.

A Magyar Szó első száma még a II. világháború alatt, 1944. december 24-én jelent meg Szabad Vajdaság címmel, melyet 1945. szeptember 27-én Magyar Szóra változtattak. 1945 januárjában még 25 fillérért lehetett megvenni, februárban már 10 dinárért. Alapítói Gál László, Kek Zsigmond, Lévay Endre és Majtényi Mihály voltak. Az első szám csupán 4 oldalas volt, és három napig készült. Mint elhangzott, ahhoz, hogy a mai Magyar Szónak egy hétvégi száma megjelenhessen, 80 ember odaadó és elkötelezett munkájára van szükség.  

Fényképezte: Kartali Róbert

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..