home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Ünnepelt Palics
(T. T.)
2012.05.30.
LXVII. évf. 22. szám
Ünnepelt Palics

Az ünnepi közgyűlés vendégeiA palicsi helyi közösség és a Palics Magyar Művelődési Egyesület május 25-e, a település napja alkalmából egész hetet betöltő rendezvénysorozatot szervezett. A sorozat Tóth Dénes tanár úrnak A szárazelemek és az elektronikai hulladékok elsődleges újrahasznosítása...

Az ünnepi közgyűlés vendégei

A palicsi helyi közösség és a Palics Magyar Művelődési Egyesület május 25-e, a település napja alkalmából egész hetet betöltő rendezvénysorozatot szervezett. A sorozat Tóth Dénes tanár úrnak A szárazelemek és az elektronikai hulladékok elsődleges újrahasznosítása címmel megtartott előadásával vette kezdetét. Másnap Török István szervezésében a palicsi könyvtárban megnyílt a Q-csoport kiállítása, majd Mirko Grlica történész a legelső palicsi villákról és tulajdonosaikról tartott előadást. Pénteken a palicsi Szent Orbán-templomban ünnepi szentmisén vehettek részt a polgárok, a Miroslav Antić Általános Iskolában pedig megtartották a palicsi helyi közösség közgyűlésének ünnepi ülését. Először Dobó Márta, a palicsi helyi közösség közgyűlésének alelnöke köszöntötte a vendégeket: Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét, tartományi gazdasági titkárt, Palics testvértelepülésének, a magyarországi Kisszállásnak a küldöttségét Botka Sándor alpolgármesterrel az élén, Leiszt József palicsi esperes-plébánost, Maglai Jenőt, a VMSZ szabadkai városi szervezetének elnökét, valamint a megjelent polgárokat. Az iskola tanulóinak versekből, dalokból, klasszikus táncból, mesékből álló kétnyelvű műsora után Nagy Katalin, a helyi közösség közgyűlésének elnöke megnyitotta a díszülést. Örömét fejezte ki, hogy az ünnepi közgyűlésre ismét az általános iskolában kerülhet sor, mert ez azt mutatja, hogy ha kell, akkor a palicsiak képesek összefogni, egymás mellé tudnak állni, s a helyi közösség is csak akkor működhet jól, ha a területén élőkkel közösen dolgozik a célok megvalósításáért.

Részlet a művelődési műsorból

- Helyi közösségünk feltett szándéka, hogy városi önkormányzattá válhasson, hiszen akkor gazdaságilag megerősödhet, és megállítható lenne az elmúlt időszakra jellemző elköltözési hullám. Szeretnénk, ha fiataljaink itt maradnának, s itt szolgálnák közösségünk fejlődését, gyarapodását - mondta az elnök.
Botka Sándor, Kisszállás alpolgármestere gratulált a palicsiaknak a település napja alkalmából, majd Vörös Árpád, a helyi közösség környezetvédelmi bizottságának elnöke méltatta a legszebb palicsi kert és legszebb utca elnevezésű pályázat díjazottjait. A szakbizottság döntése értelmében a legszebb utca az Arany János utca, a legszebb kert címén pedig Szalvai Klára, Cugéber László és Rozsnyik Matild osztozik. Kihirdették Palics érdemes polgárait is, ezek az idén Puha Gábor, a helyi közösség közgyűlésének korábbi elnöke, jelenlegi tagja és Grgo Kujundžić, a helyi közösség tanácsának elnöke, a mezőgazdaság, a művelődés, a közélet területén végzett munkájukat jutalmazta a közösségük ily módon. A rendezvénysorozat utolsó két napján Palicsi borünnep elnevezéssel mintegy hatvan pincészet mutatta be termékeit, majd a palicsi Rotary Klub jótékonysági akciója zárta az idei Palicsi napokat.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..