home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Ünnepelt Oromhegyes
(T. T.)
2014.05.14.
LXIX. évf. 20. szám
Ünnepelt Oromhegyes

A hétvégén minden út Oromhegyesre vezetett, szombaton ugyanis falunapot és hatodik alkalommal pásztornapot tartottak, vasárnap pedig az Atlantis Garden diszkóban hetedik alkalommal rendezték meg a népszerű traktorfesztivált.

Szombaton kis– és nagypályás labdarúgó-mérkőzéseket, női kézilabda-mérkőzést, birkapaprikás-főző versenyt rendeztek, lovasok és fiákeresek vonultak fel a falu utcáin. A Faluház nagytermében került sor az ünnepi műsorra, melynek keretében három elismerést adtak át: a helyi közösség emlékplakettjét Tóth Katalin nyugdíjas tanítónő kapta, a falu díszpolgári címét pedig Kispál István, Kisszállás polgármestere és Kovács Dezső, Zalaszentgyörgy polgármestere vehette át, megjutalmazták továbbá az elmúlt évben született kisbabákat és a szüleiket is. A Sepsiszentgyörgy közelében lévő Kilyén falu képviselői is jelen voltak Oromhegyes ünnepén, akik Oromhegyes vezetőivel a két helység közötti testvér-települési kapcsolat felvételéről tárgyaltak, melyre minden bizonnyal hamarosan sor fog kerülni. A falunap vasárnap ünnepi szentmisével és a legutóbbi falunap óta elhunytakról való megemlékezéssel zárult, amely után megkezdődött a több mint négyezer érdeklődőt odavonzó VII. Traktorfesztivál. A 122 traktor a kora délelőtti órákban vonult fel Oromhegyes utcáin, majd megkezdődtek a különféle ügyességi versenyek: az időre történő eszközkapcsolás, a tolatás, a gyorsulás, a súlyhúzás, a köttetés és a sártaposás, megválasztották továbbá a legerősebb sofőrt és a legszebb traktort is. A szervezők a legkisebbekre is gondoltak, számukra lovaglást és arcfestést, malac– és kecskefogást, zsákban ugrálást és rodeót, azaz „bikagolást” szerveztek. A művelődési műsorban egyebek között a tatabányai Sógorok együttes is fellépett, a napot pedig Vastag Csaba énekes zárta. 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..