home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Ünnepelt Csantavér
(T. T.)
2014.06.18.
LXIX. évf. 25. szám
Ünnepelt Csantavér

Csütörtöktől vasárnapig ünnepi díszbe öltözött Csantavér, ezen a négy napon ünnepelték ugyanis a helyiek és vendégeik a települést.

A programsorozat csütörtökön, a csantavéri Kézimunka Klub kiállításával kezdődött, majd másnap fiákeres felvonulással, ünnepi szentmisével és az Ébredés együttes koncertjével folytatódott. A szombat a sport jegyében telt: a korán kelők gyalogtúrán vehettek részt, majd kora délután kezdődött a (kispályás) labdarúgó–, a kosárlabda– és a röplabdatorna. A központi parkban a kicsik falunapi gyerekpartin bulizhattak, az állatorvosi állomás udvarában pedig több mint húsz csapat részvételével megkezdődött a zúzapörköltfőző verseny. Az est a szórakozásé volt, az érdeklődők néptáncbemutatót tekinthettek meg, a mulatni vágyók pedig a Tornyosi Zsiványok dallamaira rophatták a táncot. Vasárnap az ünnepi szentmise keretében bérmálkozást is tartottak a helybeli Páduai Szent Antal-templomban, majd az ünnepi gálaműsorra került sor. A megjelenteket elsőként Murényi Tibor, a csantavéri helyi közösség közgyűlésének elnöke köszöntötte, a színvonalas műsorban pedig a Rügyecskék néptánccsoport, a Bartók Béla ME kórusa, a Csipetkék néptánccsoport, a Hunyadi János Á. I. táncosai és versmondói, Csepella Amina, Lassú Ferenc, Borbély Jácint, Hajdú Sándor, valamint a dunaújvárosi Pentelei Kéknefelejcs kórus és Kunhegyi Ottóné lépett fel. Nem maradhatott el a vasárnap délutáni, hagyományos lóverseny sem, s ezen a napon játszották a szabadkai körzeti liga utolsó fordulóját is, melyben a Csantavér együttese a Csókát fogadta. Az est folyamán a nosztalgiaesten fellépett a kárpátaljai, egészen pontosan a derceni Gyöngyösbokréta népi táncegyüttes, a horvátországi Pélmonostorról érkezett Talicska néptáncegyüttes, a csantavéri Mendicus tamburazenekar, a Night Crusiers Band, az est vendégei pedig Dér Henrietta és Nádas György voltak.

Képgalérák:
Csantavéri falunapok (szombat)
Csantavéri falunapok (vasárnap)

 

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..