home 2024. május 21., Konstantin napja
Online előfizetés
Újvidékre került a vándorbot
(Tha)
2021.08.09.
LXXVI. évf. 31. szám
Újvidékre került a vándorbot

Csókán, a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola épületében és annak tornatermében rendezte meg a múlt héten a Vajdasági Kézimunka-kedvelők Szövetsége a sorrendben 22. kiállítását. Az esemény házigazdája a csókai Móra Ferenc Magyar Művelődési Egyesület Százszorszép kézimunka-szakosztálya volt.

A szorgos kezek munkáinak színpompás seregszemléjét Kiss Tóth Erika, a Móra Ferenc MME-nek és Paróczi Mária, a Vajdasági Kézimunka-kedvelők Szövetségének az elnök asszonya nyitotta meg. Az egyesület Csalogány asszonykórusa egy Kálmány Lajos által gyűjtött népdalcsokorral tette hangulatosabbá az összejövetelt. Mivel a kiállítás kezdete egybeesett a település fogadott ünnepével, Szent Anna napjával, Szőregi Márta felolvasta a fogadalmi okiratot, hogy a vendégek is megismerjék Csóka történelmének egy darabkáját.

A kiállításon 50 település vajdasági és magyarországi csoportjai mutatták be a legváltozatosabb technikával készült kézimunkáikat. A megnyitón a község elöljárói is jelen voltak, ők Paróczi Mária, Simon Julianna és Fehér Piroska fő szervezők útmutatásával tekintették meg az összeállítást.  


A kiállítás részlete

— Egyesületünk második alkalommal adott otthont a kiállításnak. Amikor tudjuk, merre tartunk, és mit akarunk, akkor ilyen nagyszerű rendezvényeket valósíthatunk meg. 50 településről minimum 1200 kiállító munkadarabja érkezett el hozzánk. A szervezők közül szinte mindenki erején felül teljesített ebben a nehezen elviselhető hőségben. A középiskolával és a művelődési-oktatási központtal karöltve ismét elégedetten nyugtázhatjuk, hogy együtt, egy remek csapatként jó munkát végeztünk, hiszen sok-sok elégedett vendégünk, látogatónk és kiállítónk volt — mondta Kiss Tóth Erika.

— Tavaly kellett volna megtartani ezt a nagyszabású rendezvényt, de a járványhelyzet miatt egy évet halasztottunk. Így a kiállítás vándorbotját mi, csókaiak két évig őrizhettük. Az elmúlt időszak sajnos mindenkit megviselt, de most nagy öröm volt találkozni a barátainkkal, és vendégül látni őket — hangsúlyozta Fehér Piroska, a Százszorszép kézimunkacsoport vezetője.

A kiállítás a csókai művelődési ház színháztermében zárult. Minden résztvevő egyén és csoport megkapta az oklevelet, illetve átadták a legjobbaknak járó serlegeket is, valamint megköszönték a Magyar Nemzeti Tanácsnak és Csóka Község Önkormányzatának a támogatást.

A vándorbotot a kiállítás következő házigazdája, az újvidéki Mimóza kézimunkacsoport vitte haza, melyet annak vezetője, Monoki Julianna képviselt. 


A vándorbot átadása: Kiss Tóth Erika, Monoki Julianna, Fehér Piroska, Paróczi Mária (a Móra Ferenc MME felvételei)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..