home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Újságavató
Józó Mónika
2013.01.30.
LXVIII. évf. 5. szám
Újságavató

Az adai Műszaki Iskolában a közelmúltban újságavató ünnepséget tartottak. Az intézmény újságírócsapata mutatta be a diáklap első számát.

— A kiadvány célja, hogy az iskolában történt eseményekről, akciókról, a tanulók eredményeiről tájékoztasson, hogy lehetőséget adjon a diákoknak arra, hogy megismerjék egymást, megmutathassák magukat, és hogy összetartó közösséggé kovácsolódjanak — mondta Gilice Hilda igazgatóhelyettes.
Az újág főszerkesztője Csábi Szabina és Vučinić Filip lett, a helyettesi teendőket pedig Józó Andrea és Knežević David látja el. A csapatot erősíti még Franko Boglárka, Csuzdi Gábor, Kozma Lajos, Kalmár Sándor, Nyerges Ármin, Sebők Szabolcs, Dancsó Beáta, Mészáros Zita, Gulyás Réka, Oláh Dániel, Györe József és Zapletán Elemér.
— A csoport minden tagja saját feladatot kapott, mindenki azzal foglalkozik, amihez leginkább ért, ami legjobban érdekli. Néhányan tudósításokat, interjúkat készítenek, az iskolában történt eseményekről tájékoztatnak, mások szerveznek, mozgósítanak, információkat gyűjtenek, vannak, akik kiváló fényképeket készítenek, néhányan pedig természetesen a műszaki részért felelnek. Az utóbbiak feladata azért is fontos, mert az újság egyelőre csak az iskola honlapján érhető el. Bízunk azonban benne, hogy hamarosan kiadvány formájában is megjelenhet, és bizonyítja majd az adai középiskolások tehetségét, rátermettségét — mondta Józó Andrea főszerkesztő-helyettes.
— Ez az újság segít abban, hogy kitűnjünk a többi középiskola sorából, és bizonyítéka annak is, hogy mi, MSC-s diákok dolgozunk, és képesek vagyunk alkotni, létrehozni — tette hozzá Csábi Szabina főszerkesztő.
A diákújságírók sokat dolgoztak, írtak, szerkesztettek, újraszerkesztettek, javítottak, újraírtak — és elkészült az első lapszám, létrejött az újság. Nevet is kerestek, mégpedig olyant, amely tükrözi a csoport kitűzött céljait. Ebben az iskola diákjaihoz fordultak segítségért, és a legmegfelelőbbnek Hangya Dániel javaslata, a School Times elnevezés találtatott — így ő lett a lap keresztapja.
A lapot a diákok igényei szerint állították össze, és helyet kapnak benne az aktuális eseményekről, versenyekről, kirándulásokról készült írások, tanulói vélemények, jegyzetek, továbbá nélkülözhetetlen rész a sportösszeállítás, és természetesen a viccek sem maradhatnak ki belőle. A tervek szerint havonta jelenik majd meg, mindenki hozzáférhet, és akár véleményt is mondhat róla az iskola honlapján.
Az újságavatón nemcsak az iskolaújságot mutatták be, hanem kihirdették a Mister és Miss School-választás eredményeit is. A lányok szavazatai alapján Mr. School Gulyás Ákos lett, Mátyás Marin és Szalontai Kornél pedig a két kísérője. A fiúk Miss Schoolnak Boros Gyevi Katalint, udvarhölgyéül pedig Dancsó Beátát és Kozma Enikőt választották. Mister és Miss School képviseli az intézményt különféle rendezvényeken, részt vesz az iskolai pályázatok elbírálásában, és bizonyos döntések meghozatalában is szerepe lesz.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..