home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz élére
(MTI)
2023.11.18.
LXXVIII. évf. 46. szám
Újraválasztották Orbán Viktort a Fidesz élére

Ma tartja Budapesten 30. tisztújító kongresszusát a Fidesz. A résztvevők egy perces néma csenddel adóztak a nemrég elhunyt Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke emléke előtt.

A rendezvényen elsőként Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet, amelyben kifejtette, a KDNP világnézeti, a Fidesz pedig keresztény ihletettségű nagy néppárt, a két politikai erő szövetsége pedig – kiegészülve a társadalom szinte minden szegmensével – ma a magyar történelem és az Európai Unió legsikeresebb pártszövetsége. Mint fogalmazott, a két párt feladata „a keresztény civilizáció és a nemzeti szuverenitás védelme”.

Az eseményen a párt és szövetségesei számos politikusa szólal fel, köztük Kövér László házelnök, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációvezetője, Kubatov Gábor, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke.

A rendezvényen 1500-1800 küldött és legalább ugyanennyi vendég vesz részt. Jelen van dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke, valamint Fremond Árpád, Kovács Elvira, Juhász Bálint, Vicsek Annamária és Deli Andor is. 


Fotó: Facebook

A kongresszuson 1190 szavazattal ismét Orbán Viktor magyar miniszterelnököt választották meg a Fidesz elnökének. Kiemelte, az eddigi eredmények tudatában ez nem érte meglepetésként, és köszönetet mondott a bizalomért. Megtisztelő, hogy Európa legsikeresebb pártját továbbra is vezethetem – fogalmazott. A küldöttek alelnöknek Gál Kingát, Kubatov Gábort, Németh Szilárdot és Kósa Lajost választották meg.

Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek.

Nem lehet pénzért büntetlenül árulni a hazát, ezért meg kell alkotni Magyarország szuverenitásvédelmi szabályait – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt tisztújító kongresszusán mondott beszédében. Hozzátette, nem léphetnek túl azon a bizonyított, s már a baloldal által is bevallott tényen, hogy külföldi államok, szervezetek, maga Brüsszel is pénzt adott a baloldalnak a Fidesz-KDNP legyőzésére.


Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..