home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Újra rengett a föld a Balkánon
Tancsik Richárd
2022.04.26.
LXXVII. évf. 16. szám
Újra rengett a föld a Balkánon

A pénteki bosznia-hercegovinai földrengés után újabb 90 kisebb-nagyobb rengést észleltek a Balkánon.

Hétfőn Észak-Macedóniában jeleztek földrengést. Először délután fél 7-kor a Richter-skála szerint 4,2-es erősségű földrengést jegyzett a szkopjei Természettudományi Kar Szeizmológiai Obszervatóriuma, majd 24 perc múlva egy 3,6-os erősségűt.

Kedd hajnalban egy újabb, valamivel gyengébb földmozgást észleltek Észak-Macedóniában. Bosznia-Hercegovinában még újabb 90 kisebb-nagyobb rengést a pénteki 5,7-es erősségű földrengés után, melyben egy személy meghalt, többen pedig megsérültek, és jelentős károkkal járt.

Szakértők becslése szerint Bosznia-Hercegovinában nem várható több rengés, az elmúlt 65 órában végzett mérések minden paramétere erre utal.

Forrás: Pannon RTV és Szerbiai RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..