home 2024. május 10., Ármin napja
Online előfizetés
Újra itt az ősz-00
K.D.B.
2011.11.02.
LXVI. évf. 44. szám
Újra itt az ősz-00

Október 22-én, szombaton a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola kisegítő tagozatának 2. és 4. osztályos tanulói Zentára, a sorrendben hetedik őszi találkozóra utaztak. A diákokat Petkovics Anita és Dér Bernadetta pedagógus kísérete el.Csantavér csapatát kiválóan képviseltük: a verssel,...

Október 22-én, szombaton a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola kisegítő tagozatának 2. és 4. osztályos tanulói Zentára, a sorrendben hetedik őszi találkozóra utaztak. A diákokat Petkovics Anita és Dér Bernadetta pedagógus kísérete el.
Csantavér csapatát kiválóan képviseltük: a verssel, énekkel és tánccal bemutatkozó hét tanuló remekül szerepelt. A következő tanulókra lehetnek büszkék szüleik: Sinkovity László, Sinkovity Andrea, Dimovity Árpád, Dimovity Kemál (negyedikes tanulók), Dimovity Renáta, Borbély Alen és Horák Ervin (második osztályos diákok). Alen és Ervin A fecske fia című mondókával indították tartalmas műsorunkat. Árpád egy szép verset adott elő Kányádi Sándortól Valami készül címmel. A következő szereplő László volt. Zelk Zoltán Varjúnóta című versét szavalta el. A versek sokaságát a Kacsatánccal szakítottuk meg. A dalra mind a heten élvezettel táncoltak, jómagam nyolcadikként tettem ugyanezt. A második felvonást Andrea kezdte Szűcs Imre Szitakötő, mit csinálsz? című versével. Őutána Renáta lépett színre a Csacsi című mondókával. Műsorunkat a Valahol Európában musical ismert betétdalával, A zene, az kell cíművel zártuk. A többi tanulóhoz és pedagógushoz szóló üdvözletünket is ebből a dalból idéztük:
''Itt mindenki tudós, mert mindenki figyel, és van, aki majd játszik, és sose nő fel. De van, aki majd ír, és lesz, aki zenél, és van, aki majd bátran és okosan él. Ami fontos az, hogy úgy legyen, az, hogy mindenki másmilyen, a zene is csak ettől igaz...”
A képzőművészeti alkotásokat bemutató kiállításon a mi munkáink is büszkén ékeskedtek. A házigazdák szívélyes fogadtatásban részesítettek bennünket, reggeliről és ebédről is gondoskodtak a 16 helységből érkező tanulók és pedagógusok számára. A jó hangulatból sem volt hiány, hiszen a gyerekek táncolhattak, barátkozhattak a műsorok közti szünetekben. Az ebédet lovaskocsikázás előzte meg Zenta városában. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a programot. Tanúi lehettünk a zentai mazsorett- és pomponcsoport látványos fellépésének is.
Minden elismerésünk a házigazdáké és a főszervező Oláj Ibolyáé. Az idén ismét sikerült kiváló fakultatív és szórakoztató jellegű találkozót megszervezniük. Reméljük, hogy jövőre is eljutunk a hagyományos, minden résztvevő számára szép élményeket kínáló őszi találkozóra.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..