home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Újra életre kelt egy ritka VESPA
Berta Attila
2017.09.27.
LXXII. évf. 38. szám
Újra életre kelt egy ritka VESPA

A Vespa Sei Giorni (magyarra fordítva Vespa Hat Nap) első változata 1952-ben készült el, de most új arcot kapott, egy igazi, XXI. századi kinézetet.

Mindössze 300 példányt fognak belőle gyártani. A Vespa egy nagy múltú márka, a Sei Giorni pedig az egyik legritkább és legdrágább modell. A 65. születésnapjára készült változat a régi idők hagyományát a modern technológiai megoldásokkal ötvözi.


Már a meglevő GTS modellre alapozva gyártják. Ebben található a legerősebb motor (egyhengeres, négyütemű, vízhűtéses, 300 cm3-es, 21,2 LE-s 7750 fordulatnál, a nyomaték pedig 22 Nm 5000 fordulatnál). Ezek az adatok magukért beszélnek, de nem ez a fontos. Ami igazán számít, az a retró kinézet. Az elöl elhelyezett, klasszikus Faro Basso, a kerek fényszórók az elülső sárhányón és az egyenes kormányrúd mind visszarepítenek bennünket azokba az időkbe, amikor a híres Audrey Hepburn-film, a Római vakáció készült.

Szándékosan analóg mérőműszereket szereltek a fehér háttérbe, viszont a motornak egy digitális kijelzője is van. A sportos bőrülésen, noha látszólag egyszemélyes, valójában ketten is elférnek. A Special Edition felirat, a nagy 6-os az oldalán, valamint a legyártott példány sorszáma azt jelzi, hogy ez egy nagyon drága és nehezen beszerezhető Vespa lesz. Mindössze 300 darab készül belőle, így még a gyűjtők többsége is legfeljebb csak álmodozhat róla.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..