home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Újjáépül a zöld szökőkút
VARJÚ Sára
2013.03.27.
LXVIII. évf. 13. szám
Újjáépül a zöld szökőkút

Új köntösbe burkolózik a szabadkai zöld szökőkút. A felújítás előkészületei már megkezdődtek, és folyik a közbeszerzési eljárás, a kivitelező vállalatok ajánlatainak az összegyűjtése. Hamarosan az is eldől majd, hogy a Zsolnay-kerámia-burkolat marad-e, vagy zöld gránit borítja majd a városközpontnak ezt az egyik meghatározó objektumát.

A felújításra összesen 110 millió dinárt különítenek el a város költségvetéséből, ennyi pénz kell a 2014 végéig elhúzódó munkálatokra.

A munkafolyamatokról Snežana Pejčić, a Városépítési Igazgatóság igazgatónője nyilatkozott.

— Meg fog maradni a szökőkút jelenlegi külleme, a módosítások főleg műszaki jellegűek lesznek, ami azt jelenti, hogy teljesen újjáépül majd a víz- és a szennyvízvezeték, amelyek most betonburkolatban vannak az objektum alatt. A jobb és könnyebb működés és fenntarthatóság érdekében egy közműalagútban helyezik majd el őket — mondta az igazgatónő, majd hozzátette, még nem dőlt el, mi borítja majd a szökőkutat, de nagy figyelmet fordítanak a minőségre, valamint arra, hogy olyan anyag kerüljön rá, amely tartós, ellenálló és jól bírja a hőmérséklet-változást.

— Különösen ragaszkodunk a modern technológiával történő vízkezeléshez, amelynek segítségével hosszú távon működhet a szökőkút, és a káros anyagok is megszüntethetőek, mint amilyen a vízkő és a különféle szennyeződések — nyilatkozta Snežana Pejčić. —  A technológiai újításokon kívül teljesen új, beépített fényrendszerrel világítják majd meg a szökőkutat. Az ajánlatok összegyűjtése és mérlegelése után kezdődik majd meg a főterv véglegesítése — tudtuk meg az igazgatónőtől.

Az előkészületi és az építészeti munkálatok még az idei év második felében megkezdődnek, a külső munkálatok pedig már a jövő év második felében befejeződnek.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..