home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Újítások a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskolában
Zséli Ágnes
2022.07.22.
LXXVII. évf. 29. szám
Újítások a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskolában

Új asztalokkal és székekkel gazdagodik a törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola műszaki kabinetje. Az ehhez szükséges pénzösszeget a bánáti tanintézmény a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyerte.

A szaktanteremre már igazán ráfér az újítás, mivel az ott lévő asztalokat, székeket mintegy harminc éve nem cserélték. Biljana Banjac, az intézmény igazgatója elmondta, mindamellett, hogy a diákok szeptembertől szebb és tisztább környezetben tanulhatnak, az oktatás is korszerűbb módszerek alkalmazásával folyik majd, ami mindenképp hozzájárul a tananyag hatékonyabb, sikeresebb elsajátításához. Az illetékes a többi közt a felújítás részleteiről is beszélt:

— Tekintettel arra, hogy a tanterv alapján a huszonegyes létszámú osztályokat a műszaki oktatás, valamint az informatika tantárgy esetében két csoportra oszthatjuk, úgy gondoltuk, hogy ennek megfelelően a műszaki termet korszerűsítjük. Örömünkre az illetékes titkárságnál hat asztal és harminc szék beszerzésére nyertünk támogatást. Az ősztől tehát a nagyobb létszámú osztályokkal a tanár két csoportban dolgozik majd, ami hozzájárul ahhoz, hogy a tanulók műhelymunkák által sajátítsák el a tananyagot. Ezt a módszert már évek óta alkalmazzuk, és igazán jónak bizonyult, mivel a diákok aktívan kivehetik részüket a munkából. Mindemellett tervünk még, hogy szeptembertől tanintézményünk összes tanulója — mind az alsósok, mind a felsősök — egy váltásban, pontosabban délelőtt járjon iskolába. Ennek megvalósításához szükség mutatkozott a kabinetek átszervezésére, a berendezések korszerűsítésére. A műszaki tanterembe hat asztalt és harminc széket vásárolunk, melyet egy belgrádi cégtől rendeltünk meg. Az asztal darabonkénti ára mintegy 10 000 dinár, míg egy szék 2500 dinárba kerül, így az asztalokra összesen 74 000, a székekre pedig 75 000 dinárt költünk. Egyébként tanintézményünk az idén második alkalommal pályázott sikerrel a tartományi oktatási titkárságnál. A stresszel könnyebb bánni, ha tudjuk, hogyan kell nevű projektumunkat az illetékes titkárság 70 000 dináros összeggel támogatta. Ennek köszönhetően áprilisban a tanároknak egynapos szemináriumot szerveztünk, melyen tanintézményünk pedagógusai mellett a helyi Josif Marinković Általános Iskola, valamint a középiskola pedagógusai is részt vettek. A képzés fő témája a diákoknál és tanároknál jelentkező sikeres stresszkezelés volt. Folyamatosan korszerűsítünk. Iskolánk hamarosan egy új interaktív táblával is gazdagodik, melyet a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetünk. Az eszköz beszerzésére ugyanis 50 000 dináros támogatást kaptunk, így a már meglévő két korszerű taneszköz egy újabbal bővül. Fontos az oktatás minőségének rendszeres fejlesztése, amihez elengedhetetlenné vált a korszerű taneszközök használata. A támogatások a sikeresebb tananyag elsajátítása mellett munkára motiválják a tanulókat, tanárokat, amiért köszönettel tartozunk.

A törökbecsei Miloje Čiplić Általános Iskola műszaki szaktanterme bútorzatának beszerzését a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi — Nemzeti Közösségi Titkárság mintegy 149 000 dináros keretösszeggel támogatja.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..