home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Újévvárás a téren
(T. T.)
2014.12.24.
LXIX. évf. 52. szám
Újévvárás a téren

A szabadkai önkormányzat az idén is megszervezi a város központjában a már hagyományos óévbúcsúztató és újévváró ünnepséget. A program este tíz órakor, a nyolctagú, budapesti Vegas Showband fellépésével kezdődik, majd fél tizenkettőtől Dejan Cukić és a Spori Ritam Band szórakoztatja a közönséget.

Éjfélkor tűzijáték következik, majd a Kék Duna keringő dallamai után a belgrádi együttes folytatja a koncertet. A Szabadkai Filharmónia december 28-án, 20 órai kezdettel tartja meg hagyományos újévi koncertjét a szabadkai városháza dísztermében. Az idei, egyórásra tervezett hangverseny karmestere Paskó Csaba lesz, a szólisták Guzsvány Izabella és Alenka Ponjavić-Vojnić, valamint közreműködik a Pro Musica Kamarakórus is, melyet Csikós Krisztina készít fel. A hangversenyen közismert áriák, dallamok, a többi közt Brahms-, Puccini-, Rossini- és Strauss-művek csendülnek fel. A belépőjegy 2000 dinárba kerül.

Maglai Jenő, Szabadka polgármestere a minap megtartott sajtótájékoztatón felhívta a szilveszterezni készülők figyelmét, hogy a kordonnal elkerített területre tilos üvegpalackot, balesetveszélyes tárgyakat és pirotechnikai eszközöket bevinni. A polgármester elmondta továbbá, hogy a főtéri szilveszterezésre az önkormányzat kevesebb mint egymillió dinárt különített el. Az újévvárás a vajdasági önkormányzatok közül Szabadkán kerül a legkevesebbe.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..