home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Újdonságok a zene világából
Zvekán Péter
2020.08.28.
LXXV. évf. 34. szám
Újdonságok a zene világából

Ava Max: Who’s Laughing Now — Cardi B: WAP (feat. Megan Thee Stallion)

Ava Max: Who’s Laughing Now

Megérkezett Ava Max legújabb dala, a Who’s Laughing Now, mely egyúttal előfutára is a szeptember 18-án debütáló stúdióalbumának. Az idén jelenik meg ugyanis első, Heaven & Hell című önálló nagylemeze, melyen korábbi slágerei mellett a mostani újdonság is helyet kap. A rövid időn belül igen népszerűvé vált énekesnő a korongon minden arcát szeretné megmutatni a közönségnek.

Ava Max még 2019-ben robbant be a köztudatba Sweet But Psycho című slágerével, mely hatalmas sikert aratott, több mint 2 milliárd streamet generált, a New York Times pedig az év legjobb dalai közé is beválasztotta. Az emberek a kinézete és a vehemenciája miatt rögtön a következő Lady Gagának titulálták, és innen már nem volt megállás. Sorjáztak a jobbnál jobb slágerek, melyeknek köszönhetően bebetonozta a helyét a jelenleg legmenőbb popelőadók között. Mindezt olyan dalainak köszönheti, mint a So Am I, a Salt vagy a Torn. Legutóbb márciusban mutatta be Kings & Queens című felvételét, mely jelenleg is uralja a listákat.

Most pedig következzen egy kis érdekesség az énekesnőről. Az utóbbi időben a világhírű előadók között egyre több az albán származású. Ilyen Rita Ora, Dua Lipa és Ava Max is. Szülei 1990-ben hagyták el az országot az akkori belpolitikai helyzet miatt, és Ava ezt nem is feledi, sőt! Büszkén vallja, hogy szülei bátorsága és származása inspirálja a munkában.

 

 

 

Cardi B: WAP (feat. Megan Thee Stallion)

Megérkezett Cardi B legújabb őrülete, melyet ezúttal nem mással, mint Megan Thee Stallionnal közösen készített el, és címe WAP. A dal nem nagy meglepetés, most is egy rá jellemző hangzást kapunk. De a klip? Jézus Mária! Először is szerintem korhatáros, de lehet, hogy én vagyok túlságosan prűd. Cardi és Megan eléggé erős öltözékekben bukkannak fel benne, de megjelenik a videóban Kylie Jenner is. Szóval a bátrabbak keressenek rá a YouTube-on!

Stílus ide vagy oda, azt el kell ismerni, hogy Cardi B napjaink egyik legjelentősebb női rappere, aki 2016-ban jelentette meg Gangsta Bitch Music Vol. 1 című mixtape-jét. Az igazi áttörést viszont egy évre rá hozta el a Bodak Yellow. 2018-ban jelent meg az Invasion Privacy című stúdióalbuma, mely hatalmas sikert aratott a rajongók és a szakma körében egyaránt. 2019-ben még a legjobb rapalbumért járó Grammy-díjat is elnyerte érte. Ez a korong olyan számokat tartalmazott, mint a Spotifyon már 1 milliárd streamet generáló I Like It vagy a szintén közönségkedvenc Bartier Cardi.

A történethez hozzátartozik, hogy Cardi sikeréhez nemcsak a megjelenése és a zenéje segítette hozzá, hanem maga a lénye is. Érdekes hangokat ad ki, sokszor visítva beszél, és mindez számomra elég furcsa volt az elején. Ahogyan az is, hogy nagyon nyíltan beszél dolgokról, például arról, hogy mennyire élvezte azt, amikor a zene előtti korszakában sztriptíztáncosnőként dolgozott néhány évet. De minél több beszélgetést lát vele az ember, valahogy mégis képes megszeretni őt, és szerintem valahol ebben van a titka.

 

 


Nyitókép: imgix.bustle.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..