home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Újdonságok
Zvekán Péter
2020.05.01.
LXXV. évf. 18. szám
Újdonságok

Ákos: Idősziget — Animal Cannibals: Takarítónő (Newik remix) — Lotfi Begi x B. Nagy Réka: Minden jót

Ákos: Idősziget

Magyarország egyik legjelentősebb előadója, a Kossuth-díjas énekes és dalszerző Kovács Ákos ismét egy új szerzeménnyel állt elő, melynek címe Idősziget. Tudni kell, hogy még tavaly jelentkezett vadonatúj lemezével, mely az Idősziget címet kapta. Ezen tizennégy dal található, melyek közül tíz teljesen új, négy pedig a Hazatalál EP-ről már ismert slágerek újrakevert változata.

A korong további különlegessége, hogy most először mutatkozik be rajta Ákos tizenhét éves lánya énekesként és szerzőként is. „Évek óta dolgozunk ezeken a dalokon. Az első akusztikus gitáros demókat a szintirockturnénk kellős közepén rögzítettem 2013-ban” — emlékszik vissza Ákos. — „Az Idősziget albumot nagy mérföldkőnek tartom: a címadó dalban minden benne van, amit erről a műfajról az elmúlt harminc évben megtanultunk.” A szám ezúttal egy koncertklipet kapott, mely április 6-a óta megtekinthető a YouTube-on.

 

 

Animal Cannibals: Takarítónő (Newik remix)

Az Animal Cannibals, azaz Ricsipí és Qka MC egy igazán ikonikus magyarországi hiphopduó, melynek rengeteg slágert köszönhetünk. Ezek közül az egyik legkiemelkedőbb a Takarítónő, melyet megjelenése óta többször is újragondoltak.

Az eredeti változat 1995-ben látott napvilágot, és pillanatok alatt emelte magasba a srácokat. Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné a „Ki takarít itt, és ki takarít ott? A takarítónő mindenhol kitakarított” sorokat. Mivel gigasláger, a huszonötödik születésnapjára többen is átdolgozták, most pedig Newik készítette el a legújabb, egy modern köntösbe öltöztetett változatát. A végeredmény sokkal lightosabb lett, mint gondoltam volna, de keressetek rá, és döntsétek el ti, hogyan tetszik az újragondolt dal.

 

 

Lotfi Begi x B. Nagy Réka: Minden jót

Ki is B. Nagy Réka? Nos, egy huszonegy éves vlogger és influencer, aki tizennégy éves kora óta énekel, és akinek életében a zene kiemelkedő szerepet tölt be. Közösségi profiljai a fiatalok első számú kedvencei közé tartoznak, a YouTube-on 142 000-en, az Instagramon pedig több mint 164 000-en követik.

Lotfi Begi állt elő azzal az ötlettel, hogy megzenésíti Bartalos Jenő gondolatait, amit Réka hangja pecsétel meg. „Amikor Lotfi Begi megkeresett ezzel a számmal kapcsolatban, első hallásra beleszerettem a dallamvilágba, a szöveggel pedig szintén tudtam azonosulni. Alapjában egy vidám hangzás párosul egy érzelmileg nehezebb és összetettebb mondanivalóval, így lehet, hogy kettős érzést kelt majd a hallgatókban — de a jó szívvel való, felszabadult búcsúzás pozitív dolog, még akkor is, ha nem könnyű” — mesélte Réka a Magneotonnak.

 


Kép: popnable.com

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..