home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Újdonság a zentai Bolyaiban
(Tha)
2012.06.13.
LXVII. évf. 24. szám

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban és Kollégiumban a következő tanévben is nyílik matematikai és képzőművészeti tagozat, az érdeklődők a hétvégén lezajlott felvételi vizsgán már bizonyíthatták a felkészültségüket - közölte az újságírókkal Kormányos Róbert, az intézmény közelmúltban kinevez...

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban és Kollégiumban a következő tanévben is nyílik matematikai és képzőművészeti tagozat, az érdeklődők a hétvégén lezajlott felvételi vizsgán már bizonyíthatták a felkészültségüket - közölte az újságírókkal Kormányos Róbert, az intézmény közelmúltban kinevezett igazgatója, majd egy újdonságról is beszámolt.
Az idei évben a sporttagozat - melyet harmadik éve hirdetnek meg - nem Tóthfaluban, hanem Zentán indul. A tagozat jellege is változik, hiszen ezúttal nem kizárólag futballal foglalkozó diákokat várnak, hanem minden olyan fiatalt, aki valamelyik sportklub regisztrált tagja, igazolni tudja az eddigi eredményeit, és ragaszkodna az érettségi bizonyítványhoz, amely továbbtanulási lehetőséget biztosít a számára. A magyar nyelvű osztályba harminc tanulót vesznek fel, a bejutók számára gondoskodnak a kollégiumi elszállásolás lehetőségéről, de továbbra is mindenki a saját klubjában edz.
Az igazgató úr minden végzős általános iskolás figyelmét felhívta arra, hogy a minisztérium által kiadott összeállításban megváltozott a sporttagozat kódja. A diákoknak az úgynevezett kívánságlistán az új kódot kell feltüntetniük, amelyet a pályázati kiírás nemrégiben megjelentetett melléklete tartalmaz. Mint mondta: erre a tagozatra nincs külön felvételi vizsga, a kisérettségit és a korábbi sporteredményeket veszik figyelembe. Megtudtuk azt is, hogy az iskola kollégiuma jelenleg száz férőhelyes, és különféle lehetőségeket fontolgatnak a bővítésére.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..