home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Újabb tervek valósultak meg Csantavéren
Kartali Róbert
2022.04.28.
LXXVII. évf. 17. szám
Újabb tervek valósultak meg Csantavéren

A mintegy 22 millió dinár értékű munkálatoknak köszönhetően aszfaltburkolatot kapott Csantavéren a II. Szőlősor utca. Az 1 kilométer hosszú szakaszon megközelítőleg száz háztartás található, a lakók pedig csaknem negyven évet vártak arra, hogy végre szilárd útburkolaton közlekedhessenek. A munkálatok befejezését dr. Pásztor Bálint, a Szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke, valamint az önkormányzat illetékesei tekintették meg, és újabb beruházásokat jelentettek be.

— Csantavéren hat szőlősor van. Ez az egyetlenegy volt mostanáig, amely nem rendelkezett szilárd útburkolattal. Most itt vagyunk, de más beruházások is történtek a közelmúltban, valamint újabb tervek is kilátásban vannak — emelte ki Pásztor Bálint. — Befejeződött például a hajdújárási Dózsa György út második szakaszának az aszfaltozása. Ezenkívül a városban a közelmúltban megtörtént a Jovan Mikić út legforgalmasabb szakaszának az újraaszfaltozása, korszerűsítése a Majsai hídtól a Szegedi útig, valamint az Arsenije Čarnojević utcáé, a Szép Ferenctől a Petar Leković utcáig. Vannak tervek a jövőre vonatkozóan is, ami az úthálózat javítását illeti, itt, Csantavéren a Boris Kidrič utca vagy pedig Szabadkán a Kun Ernő utca a Vasutastelepülés helyi közösség területén. Készül a tervdokumentáció ezeknek az utcáknak az esetében, de az életminőség javítása nemcsak az utcákról szól, hanem a vízvezeték- és a gázvezeték-hálózat bővítéséről, a csatornahálózatról is. Ami az utóbbit illeti, a Tiszta Szerbia program keretében hamarosan indul a munkálatok kivitelezése. Tudjuk, hogy Szabadka, Palics, Bajmok és Csantavér pozitív értelemben érintett, és a következő öt évben ennek be kell fejeződnie, el kell végezni a munkát. Ez nagyjából 120 utcát ölel fel csak Szabadka területén. A Vasutastelepülés és a Zorka helyi közösségek területén bővül a vízvezeték-hálózat, ami pedig a gázhálózatot érinti, a Szabadkai Gázművek hamarosan befejezi a munkálatokat Radanovác, Újfalu, Zorka, a Sétaerdő, Kisradanovác, Kér, Gát és Sándor helyi közösségek területén 10 km hosszúságban, de hamarosan Ludason, Palicson és Makkhetesen is bővül. Az utakra visszatérve fontos lehetőség a mart aszfalttal történő javítás is, ez 10 helyi közösség 18 utcájában valósul meg 11 kilométer hosszan Szabadka város területén a közeljövőben. Nemrégiben, amikor a városi könyvtár épülete homlokzatának a felújításáról beszéltünk, amely befejeződött, és az eredmény gyönyörű lett, elmondtuk, hogy mi minden történik a városmag megőrzése érdekében. Akkor említettem, hogy mindez nem hat ki negatívan a kültelepüléseken élők életszínvonal-javítására, azaz nem innen vonjuk el a pénzt, és a város fontosnak tartja, hogy egyenletesen fejlődjön a hozzá tartozó összes település. Ez a csantavéri projektum az egyik bizonyítéka mindennek — zárta szavait a vkt elnöke.

Fotók: Facebook dr. Pásztor Bálint/Dinovizija

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..