home 2023. október 04., Ferenc napja
Online előfizetés
Újabb temetőgyalázás Szabadkán
2005.09.20.
LX. évf. 38. szám
Újabb temetőgyalázás Szabadkán

Szeptember 10-éről 11-ére virradóra ismeretlen tettesek kidöntötték és ledobták a dombról a Zentai úti temető 44-es parcelláján felállított hatalmas fakeresztet. Kucsera Géza polgármester mélységesen elítélte a történteket. Elmondta, hogy véleménye szerint nem a véletlen műve az ebben a sír...

Szeptember 10-éről 11-ére virradóra ismeretlen tettesek kidöntötték és ledobták a dombról a Zentai úti temető 44-es parcelláján felállított hatalmas fakeresztet. Kucsera Géza polgármester mélységesen elítélte a történteket. Elmondta, hogy véleménye szerint nem a véletlen műve az ebben a sírkertben egy hét leforgása alatt történt vandál cselekedetek sorozata, amely semmiképp sem jellemző Szabadkára és az itt élő polgárokra.
A rendőrség álláspontja szerint a Vergődő madár emlékmű közvetlen közelében felállított hatalmas fakeresztet lehet, hogy az erős szél döntötte ki, és nem egy újabb vandál cselekedet áll a történtek hátterében. Ez azonban nehezen elképzelhető, különösképpen, ha tudjuk, hogy a szombat éjszakai vihar során nem támadt olyan erejű szél, amely egy négy méter magas fakeresztet kidönthetett volna.
Hogy újabb vandál cselekedetről van szó, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy maga az emlékmű, a Vergődő madár is áldozatul esett. Igaz, már korábban, hetekkel ezelőtt valaki leöntötte a szárnyaszegett bronzmadarat zöld festékkel. Az is elképzelhető, hogy mivel ezt a gaztettet senki sem vette észre, az elkövető visszatért a tett színhelyére, és újabb temetőgyalázással próbálta felhívni az illetékesek figyelmét a megbecstelenített emlékműre. Szabó Attila felvételei a Zentai úti temető 44-es parcelláján készültek a fakereszt kidöntésének reggelén. (re)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..